Voor een Kamado BBQ hoef je voortaan geen duizenden euro’s meer te betalen

Het is een soort van speelgoed voor grote mannen: de Big Green Egg. Als de zonnestralen weer door de bomen glimpen en de wespen net iets vaker wel dan niet aanwezig zijn is het zover: BBQ! Wij zijn altijd liefhebbers geweest van een goed stuk vlees, maar de manier waarop je dit klaarmaakt is altijd een struikelblok. Gelukkig is er een goedkoper alternatief voor de Big Green Egg, gewoon in de supermarkt.

De Grill Guru Kamado, zo heet de keramieken barbecue. Geen dure huishoudwinkels maar gewoon naar de Appie, dat is fijn. Nog een voordeel: je bent zo’n 10 keer goedkoper uit, kun je ook nog wat knaken bij de slager uitgeven.

Big Green Egg

Wat is er dan zo fijn aan een kamado barbecue? Dit is namelijk de overeenkomst tussen de Big Green Egg en de Grill Guru. Een kamado-model houdt in dat de barbecue van keramiek is gemaakt waardoor de warmte evenredig verdeeld wordt. Perfect dus voor het grillen van grote stukken vlees. Jammer dat deze eigenlijk niet te betalen zijn, tenzij je nog ergens 2000 euro hebt liggen om uit te geven aan een barbecue. Albert Heijn speelde hier al langer op in door het alternatief aan te bieden voor een aanzienlijk goedkopere prijs, maar heeft hier nu ook nog even korting overheen gegooid.

Grill Guru Kamado

269 euries, dat is wat je neer moet leggen voor de compacte versie van de Grill Guru. Voor een barbecue niet echt veel geld, als je het ons vraagt. Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes die eronder zitten, maar die kun je natuurlijk ook op de rem zetten. De Grill Guru heeft ook nog een grote broer, die kost je iets meer geld, maar hier kun je natuurlijk ook met meer mensen van eten. De compacte versie is geschikt voor twee tot vijf personen. Als je de grotere BBQ koopt, kun je hier met zes tot acht personen van genieten.

Reageer op artikel:
Voor een Kamado BBQ hoef je voortaan geen duizenden euro’s meer te betalen
Sluiten