Joshua tegen Klitschko: de kampioen tegen de legende

Redactie 25 apr 2017 Entertainment

Aankomende zaterdag gaan Anthony Joshua (27) en Wladimir Klitschko (40) op de vuist. In een uitverkocht Wembley zullen zij onder toeziend oog van 90.000 liefhebbers voor het eerst tegenover elkaar in de ring staan. RTL7 Fight Night zal de bokswedstrijd live uitzenden.

Het belooft een episch gevecht te worden, want er hangt voor beiden veel vanaf. Voor het eerst in jaren komt het initiatief om te duelleren van Klitschko. De 40-jarige Oekraïense bokser wist in 64 van zijn 68 gevechten als winnaar uit de bus te komen. Hij heeft 9,5 jaar lang de titel van ultieme heavyweight champion behouden, wat hem de op een na ‘longest reigning heavyweight champion’ uit de geschiedenis maakt. Alleen Joe Louis wist de titel langer te behouden – en dan praten we over de jaren ’40 van de vorige eeuw.

Klitschko heeft de bijnaam Dr. Steelhammer te danken aan zijn rustige, berekenende vechtstijl – en natuurlijk zijn kneiterharde klappen. De knock-out-artiest hoopt met dit gevecht te laten zien nog steeds de ultieme kampioen te zijn.

Hiervoor zal Klitschko toch eerst de huidige kampioen moeten verslaan en Anthony Joshua heeft in zijn jonge carrière nog nooit verloren. “Zodra ik met één voet de ring in stap, ga ik ervan uit dat ik als winnaar uit de bus kom. De legende tegen de kampioen, het is tijd om geschiedenis te schrijven”, aldus de 27-jarige bokser uit Engeland.Jeugd tegen ervaring, kampioen tegen legende, hard tegen hard. Wij kunnen niet wachten.

De voorbeschouwing en de wedstrijd kun je vanaf 22:00 uur zien bij RTL7 Fight Night.

Reageer op artikel:
Joshua tegen Klitschko: de kampioen tegen de legende
Sluiten