Jord Althuizen zorgt voor zinderend spektakel met ‘Smokey Goodness BBQ Feast on Fire’

De Nederlandse grillgoeroe komt weer met een prachtig boek over hoe jij het beste je vlees kan bereiden op de barbecue. Ook in deze tijden zorgt Jord Althuizen ervoor dat hij alles eruit haalt wat erin zit. “Pas als ’t sist, rookt en grilt is het natuurlijk echt feest. En met Smokey Goodness BBQ Feast on Fire stook je het feestje echt op!”

Wie is Jord Althuizen?

Hij heeft als bijnaam ook wel de Nederlandse grillkoning. Hij is eigenaar van Black Smoking Rotterdam, een restaurant gebaseerd op het bereiden van het heerlijkste vlees. Ook is hij de oprichter en eigenaar van Smokey Goodness. Daarnaast werden meerdere Smokey Goodnessboeken uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar, en zijn er inmiddels meer dan 260.000(!) exemplaren verkocht. De Smokey-serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika. Een succesvolle boekenreeks heeft Jordt Althuizen dus al. Daar komt nu weer een mooi exemplaar bij.

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

Met complete BBQ meergangenmenu’s als Yankee Feast, Veggie Feast en Fancy Fire is dit boek van alle markten thuis om jouw feestje toch nog tot een succes te brengen. Met diverse gerechten als gerookte makreel, spekplaatkoek di mama of wildzwijnporchetta zit er altijd wel wat tussen wat jij lekker op de grill kan gooien. Als je vorige boeken zo succesvol zijn dan blijf je het liefst bij jou oude team. Zo ook Jord. Zijn team bestaat uit onder meer fotograaf Remko Kraaijeveld en vormgever Erik Rikkelman. Daarnaast werkte Jord voor dit boek samen met local heroes als Bart van Olphen (Fishtales) en de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (zelf slachtend slagerij Ter Weele).

Als je denkt dat het herfstweer niet echt aanspreek tot barbecueën, zit je helemaal mis. Het is namelijk een trend om gewoon lekker het hele jaar door vlees op de grill te gooien. Nog meer uitkijken naar de avond dat jij weer een stukje vlees kan bereiden dus! Jij kan de grillmaster van jouw buurt worden. De release van het boeken is live te volgen en jij kan een exemplaar winnen. Laat in de reacties op Facebook of Instagram weten waarom jij dit barbecueboek nodig hebt!

Reageer op artikel:
Jord Althuizen zorgt voor zinderend spektakel met ‘Smokey Goodness BBQ Feast on Fire’
Sluiten