Kom helemaal tot rust met de chillste jazz tracks voor de relaxte zondagochtend

Redactie 23 sep 2018 Entertainment

Klaar om de dag rustig te starten? Croissantje erbij, glaasje jus d’orange en natuurlijk een lekker muziekje. Wat dacht je van een serene portie jazz op de zondagochtend? Ja toch. DJ Maestro van jazzdeville.com heeft 20 tracks geselecteerd waar jij helemaal zen van wordt.

“Ik haatte de zondagmorgen in mijn tienerjaren. Mijn vader die cantates van Bach opzette om 8 uur ‘s morgens godbetert! Had liever gehad dat hij deze muziek draaide. Muziek die past bij mijn state of mind na een avond stappen. Niet te moeilijk. Lekker langzaam. Smooth melodietje. Hartverwarmende saxpartijen. Koffie. Ontbijtje.

Ik heb 20 tracks geselecteerd voor anderhalf uur chillen. Een paar alltime favorieten vocals als door Bille Holiday, Julie London, Ella Fitzfgerald en Dinah Washington. Usual suspects als Miles Davis, Yusef Lateef, Stan Getz en John Coltrane. Nederlandse helden Benjamin Herman en Bruut! Maar ook nieuwe helden als Ibrahim Maalouf, Robert Glasper en Greg Foat. En ik zou geen dj zijn als ik er ook niet een paar remixes tussen gezet zou hebben.

Meer van dit soort muziek kun je beluisteren op online radiostation jazzdeville.com en dan specifieke op het Chill kanaal. Er zijn nog drie andere smaken in de vorm van Jazz, Groove en Dance. Fijne zondagochtend makker!

Reageer op artikel:
Kom helemaal tot rust met de chillste jazz tracks voor de relaxte zondagochtend
Sluiten