Japans stadje kampt met serieus ninja tekort

Redactie 18 jul 2018 Entertainment

Ja man, tijd voor een carrièreswitch. Er staan namelijk flink wat vacatures open voor de functie van full pro ninja in een stadje in Japan. In het land van de rising sun hebben ze een flink ninja tekort. Dat houdt dus in dat je volledig wordt opgeleid tot ninja en je krijgt er ook nog eens een jaarsalaris voor van 85.000 dollar per jaar.

Het enige dat je hoeft te doen, is de ninja elite overtuigen waarom jij het als buitenstaander waard bent om de fijne kneepjes van ninjutsu te leren. Soort toetreden tot de Jedi council dus. Easy toch. Gooi gewoon je beste Bruce Lee moves.

In een aflevering van de podcast Planet Money reist host Sally Herships naar Iga in Japan. Ze claimen dat dit de geboorteplaats van de ninja’s is. In heel Japan is momenteel alleen een ernstig tekort aan deze vechtmachines. Zij zijn sowieso nodig om het jaarlijkse ninja festival te houden. Doordat de stad leegloopt komt dit in gevaar.

De ninja legacy is een belangrijke inkomstenbron in Iga. Daarom promoten ze het ninja toerisme to the max. Jonge Japanners trekken naar het platteland en ninja worden kost veel tijd en moeite. Als er ooit een goed moment was om ninja te worden, is het nu wel. Heb je wel het beste verhaal op een party als het over werk gaat.

Foto: Wikipedia.

Reageer op artikel:
Japans stadje kampt met serieus ninja tekort
Sluiten