Indrukwekkende National Geographic documentaire over Jane Goodall

Redactie 15 okt 2017 Entertainment

Ons favoriete mens tussen de apen is niet Tarzan, maar Jane. De Engelse biologe Jane Goodall deed maar liefst 40 jaar onderzoek naar de chimpansee en veranderde daarmee de wereld.

National Geographic komt met een prachtige documentaire over Jane Goodall. De beelden komen uit maar liefst 100 uur aan 16mm filmwerk uit 1962! Deze beelden leken verloren te zijn maar doken recentelijk op. Met de moderne technieken van tegenwoordig zijn de authentieke beelden qua kleur en scherpte zo aangepast dat het lijkt alsof deze ruim 50 jaar oude momenten gisteren zijn vastgelegd.

Regisseur Brett Morgen legt een enorm hoge lat als het gaat om biografiedocumentaires. Zijn documentaire over rockzanger Kurt Cobain was een absolute kaskraker, zijn documentaire over Jane Goodall belooft nóg beter te worden.

De beelden leggen heel intiem vast hoe Jane als jong meisje tegen alle verwachtingen in gaat. Niemand geloofde in de destijds volledig onervaren biologe, en nu is ze een van de meest bewonderde onderzoekers ter wereld. Zo kreeg ze onder andere de William Procter Prize for Scientific Achievements.

Foto: Pixabay

Reageer op artikel:
Indrukwekkende National Geographic documentaire over Jane Goodall
Sluiten