De Victa van SubSea is een James Bond-waardige onderzeeër

Elk persoon met een beetje vermogen kan een speedboot kopen om over tropische wateren te varen, daar is niks bijzonders aan. Dus hoe maak je echt een statement – hoe onderscheidt iemand zich van deze gewone mensen? Schaf gewoon een vaartuig aan dat zowel op als onder water kan scheuren. Dan is deze James Bond-waardige onderzeeër wellicht iets voor jou.

De Victa

Dat is het unieke verkoopargument van de visionaire hybride van SubSea Craft, de Victa. Met de titel een Diver Delivery Unit (DDU), gebruikt het koolstofvezelschip van Havant, een gemodificeerde 725 pk-plus Seatek-dieselmotor om over water te snijden met snelheden tot 40 knopen, en biedt het alle snelle geneugten van een speedboot.

James Bond-fantasieën

Het categorische verschil met de Victa is dat als je wilt onderdompelen – je weet wel, over een koraalrif wilt duiken, de tuin van een octopus wilt doorzoeken, of misschien duikers wilt vrijlaten voor een geheime missie – dat kan. Met behulp van de zes stille elektrische boegschroeven aan boord kan Victa tot 30 meter diep duiken en onder water manoeuvreren met snelheden tot acht knopen, waardoor al je James Bond-fantasieën tot leven komen.

Defensie- en veiligheidssector

“Hoewel aanvankelijk overwogen werd om dit onderzeese voor de commerciële markt uit te brengen, werd het al snel duidelijk dat Victa’s capaciteiten perfect afgestemd zijn op de defensie- en veiligheidssector waar high-tech controle en flexibele inzetbaarheid essentieel zijn”, zegt Scott Verney, CEO van SubSea Craft.

Extreme duikervaringen

Het is ook zeer geschikt voor drugsbestrijding en kustverdedigingsoperaties, dankzij de inzetflexibiliteit van het schip. De 40-voeter kan in een standaard zeecontainer worden vervoerd, vanaf de zijkant van een schip worden neergelaten of zelfs via een vliegtuig worden ingezet. En Verney merkt op dat “er ook interesse is vanuit de avontuurlijke vrijetijdssector die Victa graag wil gebruiken als een manier om extreme duikervaringen te bieden.”

Bijzonder proces

We horen je denken, hoe dompelt hij precies onder? Vergelijkbaar met hoe de piloot van een vliegtuig het landingsproces initieert, vertraagt ​​de Victa en start de piloot een opeenvolgende oefening. Duikers maken verbinding met het luchtsysteem van het vaartuig en Victa begint zich snel met water te vullen terwijl het duikt tot een aanvankelijke duikdiepte van ongeveer 6 meter. Nadat de eerste controles zijn uitgevoerd, kan de piloot het vaartuig navigeren op een diepte tot 30 meter naar een bestemmingspunt tot 25 mijl van de onderdompeling. Een nogal bijzonder proces.

Geen bekerhouder inbegrepen

Beschikbaar voor rijke avonturiers die graag iets speciaals aan hun lijst met megajachtspeelgoed willen toevoegen, maar met het prijskaartje van ongeveer $ 9 miljoen bevat het niet veel luxe details. “Door de aard van het vaartuig worden er tijdens het inschepen geen zalmhapjes en champagne aangeboden”, aldus Verney. “Maar iedereen die Victa gebruikt, zal haar waarschijnlijk willen vanwege haar operationele capaciteiten, in tegenstelling tot optionele extra’s. Iemand die in een Formule 1-auto rijdt, verwacht geen verwarmde bekerhouder op het dashboard ”, vervolgt hij. “Maar als de klant een bekerhouder nodig heeft, zullen wij daarvoor zorgen.
Reageer op artikel:
De Victa van SubSea is een James Bond-waardige onderzeeër
Sluiten