Jake Paul de ring in met Mike Tyson: groots, gevaarlijk maar geweldig

Van YouTube naar vechtsport. Jake Paul blijft ons verbazen. Zo kondigde hij laatst zijn grootste gevecht tot nu toe aan. Paul gaat het opnemen tegen Mike Tyson, ook wel bekend als Iron Mike, ooit de jongste kampioen zwaargewicht, tijdelijk onverslaanbare en driemaal wereldkampioen.

Tyson is ruim 30 jaar ouder dan Paul en heeft ook zeker zoveel ervaring. Het publiek is wild over de wedstrijd en houdt hun hart vast voor Mike. Er wordt gespeculeerd dat beide deelnemers tijdens het gevecht hoofdbeschermers en handschoenen zullen dragen die groter zijn dan de gebruikelijke maat van 18 oz.

Mike Tyson

Wij bestempelen hem met de titel legende. En wat voor een. Hij heeft al heel wat rake klappen mogen uitdelen. Te benoemen als de engste zwaargewichtbokser aller tijden. Hij bijt bijvoorbeeld zomaar een stuk van het oor van een tegenstander af. En van een bokspartij in het vliegtuig tot tijgers als huisdier. Deze man is onbevreesd. In totaal vocht hij 58 keer waarvan hij er 50 won. Hij sloeg 44 keer zijn tegenstander knock-out in de ring en is voor een aantal jaar onverslaanbaar geweest. Tyson is ondertussen 57 jaar oud en stopte in 2005 met professioneel boksen.

Jake Paul

Bekend van YouTube internationaal, maar in Nederland kennen we hem van de knappe Jutta Leerdam. Hij is nieuw in het vak, maar weet wel te vertellen dat dit het grootste gevecht van de 21e eeuw gaat worden. Paul stond in totaal 10 keer in de ring voor een professioneel gevecht, waarvan hij er 9 won. Dat is ook niet niks dus. Zijn doel is om wereldkampioen te worden en ziet nu de kans zichzelf te bewijzen tegen de grootste zwaargewichtkampioen ter wereld.

Netflix

Dit gevecht wordt natuurlijk groots aangekondigd. Het zal te zien zijn op Netflix en vindt plaats in de AT&T Arena in Arlington Texas. Op welke manier je de wedstrijd ook gaat bekijken, of je nu team Paul of team Tyson bent, of je nu al eeuwig boksfan bent of het eerste gevecht is dat je kijkt, het wordt een spektakel.

Reageer op artikel:
Jake Paul de ring in met Mike Tyson: groots, gevaarlijk maar geweldig
Sluiten