Amerikaanse vrouw wint jackpot van 758 miljoen dollar

Redactie 25 Aug 2017 Entertainment

Wij zijn al blij als we 100 euro hebben gewonnen met een half lot in de Staatsloterij, moet je nagaan hoe deze Amerikaanse zich heeft gevoeld toen de winnende getallen op haar lot stonden.

Het overkwam Mavis Wanczyk uit Chicopee, Massachusetts. Zij werd multimiljonair waardoor ze in een klap tot de allerrijkste mensen ter wereld behoort. In Nederland bestaan dergelijke jackpots helemaal niet, maar in andere landen als Spanje (El Gordo) of Amerika zijn ze welbekend. En dus won de 53-jarige Mavis woensdagavond het lieve sommetje van $758.700.000. Ze won het de prijs in de Powerbal jackpot, wat gelijk het hoogste geldbedrag (dat aan een persoon wordt uitgekeerd) in de historie is.

Ja, daar gaat nog belasting vanaf. Maar zelfs dan houdt ze nog een bedrag over waar je van gaat duizelen: $ 336.350.655 dollar, wat neerkomt op een bedrag van een kleine 285 miljoen euro. Zo, hupsakee, op de betaalrekening erbij. Lekker!

Met haar gewonnen bedrag is ze in een klap rijker dan beroemde supersterren als Will Smith ($250m), Robert Downey Junior ($220m), Kanye West ($145m) en Leonardo DiCaprio ($245m). Als ze even goed belegd en nog 4 miljoen erbij krijgt dan heeft ze zelfs evenveel als Floyd ‘Money’ Mayweather.

Money GIF - Find & Share on GIPHY

Wat doe je als je driekwart miljard wint? Mavis weet wel wat zij gaat doen: “The first thing I want to do is sit back and relax… I wanted to retire in 12 years and it came early.”

Op een persconferentie (in Amerika beleggen ze blijkbaar een persconferentie voor jackpotwinnaars) vertelt ze hoe het moment ging. “I was leaving work at night. I leave with this guy, Rob, who’s a Chicopee fireman. He said, ‘I bet someone has won with these numbers as birthday’s’. I thought it’s never going to me, it’s just a pipe dream I’ve always head. He was reading these numbers and I was like, ‘I have these numbers’.

Haar collega Rob blijkt uit het goede hout gesneden, want hij bleef bij haar tot ze bij haar huis was om zo zeker te weten dat haar lot niet gejat zou worden.

Mavis verloor een jaar geleden op trieste wijze haar man, toen hij overleed tijdens een auto-ongeluk terwijl hij op de bus aan het wachten was. De vrouw heeft twee kinderen: een dochter van 31 en een zoon van 26. Ze geeft toe dat ze een beetje eng vond toen ze erachter kwam dat zo’n grote geldsom had gewonnen, maar is toch wel blij dat zij de winnares is. Doe er wat leuks mee Mavis!

Foto: PA

LadBible

Reageer op artikel:
Amerikaanse vrouw wint jackpot van 758 miljoen dollar
Sluiten