Jack Daniel’s komt voor het eerst in 25 jaar met premium whiskeys

Whiskyfanaten hadden er misschien al over gehoord: Jack Daniel’s heeft voor het eerst in 25 jaar in de vorm van twee nieuwe Bottled-in-Bond premium whiskeys op de markt geslingerd. Heel vervelend dat wij dat weer moesten proeven.

Vraag aan tien mensen op straat om een whiskymerk te noemen en de kans is groot dan Jack Daniel’s al snel over de tong rolt. Het Amerikaanse whiskeymerk (vandaar whiskey en niet whisky) uit Tennessee is een van de meest gerenommeerde distilleerderijen ter wereld. De vloeibare heerlijkheid wordt verkocht in meer dan 170 landen en is door Interbrand al eens bekroond als meest waardevol gedistilleerd merk ter wereld. In hun 156-jarige historie hebben ze prachtige flessen op de markt gebracht zoals Jack Daniel’s Old No. 7, Gentleman Jack, Single Barrel en Jack Daniel’s Tennessee Rye.

Nederlandse introductie

Nu is het tijd om twee nieuwe leden aan de familie toe te voegen. Na eerst succesvol gelanceerd te hebben in de US of A, zijn de bottles nu ook in Nederland verkrijgbaar.  Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash zijn de eerste twee flessen in de kersverse Bottled-In-Bond serie.

Jack Daniel's

Bottled-In-Bond

Bottled-In-Bond, zeg je? Yes. Dit is een overeenkomst die afkomstig is uit 1897 die bepaald dat een bottled-in-bond whiskey, gedistilleerd moet worden door één distilleerder, gedurende één seizoen om vervolgens minstens vier jaar te rijpen in een, door de overheid erkend, pakhuis. Flink eisenpakket dus, voordat je aan dit predicaat kan voldoen. Vervolgens wordt de whiskey gebotteld met de ‘100 proof’ classificatie. Het zal je niet verrassen dat Jack Daniel’s aan al deze eisen voldoet. Het onderstreept het unieke karakter van de nieuwe flessen.

Als er iemand iets zinnigs te zeggen heeft over de nieuwe serie, dan is Chris Fletcher wel. Hij is immers Jack Daniels’ Master Distiller.  “De Jack Daniel’s distilleerderij maakt al generaties lang uitzonderlijke Amerikaanse Whiskey van hoge kwaliteit, startend vanaf 1866 door Jack Daniel zelf. Jack Daniel’s Bonded en Triple Mash zijn een knipoog naar onze geschiedenis met een vleugje innovatie en vakmanschap. Deze whiskeys zijn vernieuwend voor zowel de kenners van het label, als nieuwe drinkers, om alles te ontdekken wat Jack Daniel’s te bieden heeft.”

Helling 7

Tijdens een diner in het Amsterdamse Helling 7 mochten wij kennismaken met de nieuwe smaken en dat is ons uitstekend bevallen. Allebei zijn ze voorzien van een alcoholpercentage van 50%. 

Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey

De Bonded Whiskey is gemaakt volgens klassiek Jack Daniel’s recept: 80% mais, 12% gemoute gerst en 8% rogge. Alle vaten zijn met de hand geselecteerd, zodat de bijzondere kenmerken als kleur, smaak en geur optimaal naar voren komen. Typisch voor Amerikaanse whiskeys is de aanwezigheid van karamel en eik. De Bonded is wat zwaarder als je ‘m vergelijk met de Triple Mash. Een absolute aanrader voor de whiskydrinker die wel houdt van een stevig glas.

Jack Daniel’s Triple Mash Blended Straight Whiskey  

Met de Triple Mash hebben we te maken met een blend van drie Bottled-in-Bond whiskeys, bestaande uit 60% Tennessee Rye, 20% Tennessee Whiskey en 20% American Malt. Het zorgt voor een superinteressante balans in je glas, die echt een fantastische smaak opleveren. Neem een slok en proef tonen van honing, mout en zacht eikenhout, waarbij een heerlijke afdronk je smaakpapillen verder verwent.

Jij wil deze proberen bij je volgende whiskyavond? Uitstekend idee. Allebei de 700 ml. flessen zijn exclusief online verkrijgbaar bij gall.nl, waarbij de Bonded voor €44,99 wordt verkocht en de Triple Mash voor €49,99. Hier ga je zonder twijfel van genieten. Cheers!

Foto’s: @dalessifotografie

Reageer op artikel:
Jack Daniel’s komt voor het eerst in 25 jaar met premium whiskeys
Sluiten