De 3 vetste racegames die dit jaar uitkomen

Redactie 10 feb 2017 Entertainment

Al heel snel nadat men begon met gamen op kompjoeters, werden er racegames gemaakt. Racen behoort al tientallen jaren tot de vetste genres in gaming. Sommige series, zoals Need for Speed (waar dit jaar ook een nieuw deel van uitkomt) gaan al heel lang mee, maar we zien tegelijkertijd ook genoeg vernieuwing. 2017 belooft dan ook een mooi race jaar te worden. Dit zijn de drie games waar we het meest naar uitkijken.

Project-CARS-2

Project Cars 2
We beginnen daarbij met Project Cars 2, die pas deze week is getoond. Net als in het eerste deel probeert de ontwikkelaar met Project Cars 2 een zo’n realistisch mogelijke ervaring neer te zetten. Daarvoor werkt het samen met diverse coureurs om de vertaalslag zo goed mogelijk te maken. Met meer dan 170 verschillende auto’s, een grote hoeveelheid aan circuits om op te rijden en de mogelijkheid om online mee te doen aan diverse competities heeft deze game de potentie om de perfecte racegame voor de purist te worden.
Project Cars 2 moet dit jaar verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc – hier meer info 

Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport
De tweede game komt voort uit een bekende serie. Gran Turismo Sport is het nieuwste deel in de Gran Turismo-reeks. De game wordt doelbewust geen Gran Turismo 7 genoemd, omdat de ontwikkelaar met deze game probeert een realistischer racegevoel over te brengen dan bij de voorgangers. Daarvoor werkt de ontwikkelaar samen met de FIA om Gran Turismo Sport uit te roepen tot de F1 onder de racegames. Mocht dat niet lukken, dan moet de game alsnog genoeg te bieden hebben. Met vele banen, auto’s, competities en mooie graphics kan het een mooie toevoeging worden aan de lijst van exclusieve PlayStation 4-games.
Gran Turismo Sport verschijnt dit jaar voor de PlayStation 4 – hier meer info

Dirt 4

Dirt 4
De laatste game van dit rijtje draagt ook een bekende naam. Dirt 4 is zoals de naam al doet vermoeden het vierde deel in de Dirt-reeks, die op zijn beurt weer afstamt van de oude Colin McRae Rally-games (die al op de eerste PlayStation verschenen). Dirt 4 is een pure rallygame, wat betekent dat je tijdens verschillende proeven een spannende race tegen de klok aangaat. Nieuw in dit vierde deel is de mogelijkheid om je eigen parcours te maken en die te delen met de wereld. Zodoende heb je op papier altijd genoeg uitdaging. Daarnaast biedt de game een mix van races uit het WK Rally en wat minder serieuze proeven in het onderdeel Joyride, waarin buggy’s het bijvoorbeeld tegen trucks opnemen.

Dirt 4 verschijnt op 9 juni en verschijnt dan voor de PlayStation 4, Xbox One en pc – hier meer info  

Reageer op artikel:
De 3 vetste racegames die dit jaar uitkomen
Sluiten