Sequel van It wordt duisterder dan eerste deel

Redactie 17 Sep 2017 Entertainment

Heb je de remake van It al gezien? Behoorlijk goed he. Wij hebben er in elk geval van genoten. Een horrorfilm in de vibe van Stranger Things. Een mooie mix van bloederige horror en geestige comedy. De schrikmomenten zijn spaarzaam, maar het film- en acteerwerk is van hoog niveau. Met name van Bill Skarsgård, de Zweedse acteur die de fol van Pennywise speelt, is gruwelijk.

Kortom, de moeite waard om naartoe te gaan. Mochten je geweest zijn, dan heb je ongetwijfeld meegekregen dat er een vervolg op deze It komt. Dat liet weinig vraagtekens over.

Dat klopt ook met het boek van Stephen King, want dat telt meer dan 1.100 pagina’s en is verdeeld in twee delen. Het eerste deel gaat over de kiddo’s van de Loser’s Club in 1989, het tweede deel gaat over decennia later wanneer de kinderen volwassen zijn geworden. Regisseur Andrés Muschietti weet al te vertellen dat het tweede deel, als het er komt, maar geloof ons: dat gaat er komen, een stuk donkerder wordt dan het eerste deel. Tegenover MTV verklaarde hij: “It won’t be a comedy. If the second movie happens, I really want to recover the dialogue between the two timelines that the book had.”

Pennywise GIFs - Find & Share on GIPHY

Ook magazine Variety wist wat woorden los te peuteren van de regisseur. “We’ll probably have a script for the second part in January. Ideally, we would start prep in March. Part one is only about the kids. Part two is about these characters 30 years later as adults, with flashbacks to 1989 when they were kids.”

De mensen weten de weg naar de bioscoop wel te vinden, want hij trekt meer dan volle zalen. Wat heet: met 138.000 bezoekers draait het ‘t beste openingsweekend ooit dat een horrorfilm in Nederland heeft gehaald. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar ook wereldwijd. Zo leverde de film al 185 miljoen dollar op. Genoeg om een tweede deel van te verfilmen lijkt ons zo.

Reageer op artikel:
Sequel van It wordt duisterder dan eerste deel
Sluiten