Apple presenteert drie nieuwe iPhone 11-modellen

redactie 11 Sep 2019 Entertainment

Apple nodigt ons tech-liefhebbers uit in de wereld van de toekomst. Met de release van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max beland jij in de mobiele hemel. Dit model is de opvolger van de iPhone XR, XS en XS Max. Het nieuwste model heeft vrijwel dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar biedt vooral voor de cameraliefhebber mooie nieuwe functies. Het goedkoopste model is 809 euro en de prijzen lopen op tot 1659 euro. Koopje!

Weg met de concurrentie

De afgelopen tijd heeft Apple flink na zitten denken over wat de nieuwe features van de iPhone moeten zijn. Terwijl zij in hun kantoor keken naar de wensen van het publiek, bleek er één ding boven alles uit te schieten: de camera moet beter. De iPhone heeft altijd een mindere camera gehad in vergelijking met concurrenten als Samsung, Sony en Huawei. Nu komt Apple dan ook met het ultieme wapen. De nieuwe modellen hebben nu meerdere camera’s. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben ieder drie 12-megapixel camera’s aan de achterkant. Ze lijken nu eindelijk de concurrentie te verslaan met hun nieuwste cameratechnieken. Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.

De spiegelreflex is verleden tijd

De drie camera’s hebben elk hun eigen functie om jouw foto’s te voorzien van professionele kwaliteit. Naast de reguliere camera zit een tele- en ultrahoekcamera. De brandpuntafstanden in fullframe-equivalent zijn 13mm, 26mm en 52 mm. Met deze afmetingen krijg je zelfs de dikste Land Rover in zijn geheel op de foto. Bij de iPhone 11 ontbreekt de telecamera, maar deze bevat wel dezelfde primaire- en groothoekcamera als de duurdere Pro-modellen. Verder bevatten de primaire- en telecamera over een optische beeldstabilisatie en belooft Apple verbeterde autofocus, omdat de hele sensor beschikt over focuspixels. Filmen kan nu ook gewoon in haarscherp 4K. Je kan dus zelfs een natuurfilm schieten met je nieuwe iPhone. Ook de voorcamera is nu 12-megapixel met 4K filmkwaliteit, een groot dynamisch bereik en een slowmotionfunctie. Zeg gedag tegen de dure spiegelreflex en verwelkom dit schatje in je collectie.

De snelste mobiele chip in de wereld

IPhone heeft de ultieme eindbaas chip geproduceerd. Nu kunnen wij leuk vertellen dat de nieuwe modellen over een A13 Bionic-soc, 7nm procedé bevatten en dat die 8,5 miljard transistors heeft, maar daar snapt toch niemand wat van. In jip-en-janneketaal beloven wij dat dit de snelste en dikste mobiele chip ooit is. Streamen en surfen ging nog nooit zo snel op je mobiel en je kunt ook gebruik maken van een 5G netwerk. Dikke, dikke prima dus.

De hele dag plezier

Het gevoelige accuutje hebben ze ook even bij geschroefd. Terwijl de meeste onder ons nog wel eens last hebben van een lege batterij, belooft Apple nu een mobiel die de hele dag meegaat. Wat heerlijk zeg. Nu alleen maar hopen dat dit ook daadwerkelijk zo is.

Nu denk je natuurlijk: Jezus wat veel informatie allemaal. Waar je ook volkomen gelijk in hebt. Om alles dan toch nog even op een rijtje te krijgen is hier een dik intro-filmpje. Een heerlijke telefoon en een iets minder heerlijke prijs, maar ja dan heb je ook wat.

Reageer op artikel:
Apple presenteert drie nieuwe iPhone 11-modellen
Sluiten