Nieuwe Land Rover Defender is heruitgave van een icoon

redactie 10 Sep 2019 Machines

Het iconische Defender model is terug. De nieuwe Land Rover Defender eert zijn voorgangers, maar is opnieuw uitgevonden. Hij is innovatief, robuust, strak en door zijn nieuwe capaciteiten spant hij de kroon in zijn klasse. Geen enkel avontuur is te veel voor dit beest.

Adventure time

Al 70 jaar lang staat Land Rover klaar voor de ontdekkingsreizigers en avonturiers onder ons. Waar de meeste auto’s opgeven gaat de Defender door. Van 50 graden in de woestijn in Qatar, tot de koele ijsvlaktes van de Alaska: met de New Defender is geen klimaat of omstandigheid te veel. Door zijn moderne techniek kom je makkelijk op de moeilijkste plekken. Zet je stoel goed, start de motor en rij richting het onbekende. Waar je bestemming ook is. Eén ding is zeker. Je komt er.

Land Rover Defender

Nieuwste van het nieuwste

Het nieuwe model brengt de meest complete en uitgewerkte technologieën met zich mee. Dankzij de vier Accesory Packs en een uitgebreid assortiment aan individuele accessoires kunnen klanten de New Defender volledig personaliseren. Jouw droom Defender wordt dus realiteit. Het nieuwe D7x-platform in samenwerking met de Terrain Response 2 en Configurable Terrain Response dragen bij aan ongekende terreinkwaliteiten. Verder zijn de aandrijflijnen uitgerust met mild-hybride technologie, evenals krachtige diesel- en benzinemotoren. Je kunt letterlijk alle kanten op.

Oud maar nieuw

Oude vibes in een nieuw jasje. De New Defender straalt als een nieuw model uit de eenentwintigste eeuw. Terwijl hij ook nog vasthoudt aan de karakteristieke iconische kenmerken. De typische glaspanelen in het dak dragen bij aan het moderne uiterlijk en geven de New Defender een krachtige uitstraling. Daarentegen zorgen de korte overhang, Alpine-ruiten, zijwaarts opende achterdeur en het gemonteerde reservewiel voor de oude bekende vibes. Dit maakt de New Defender dan ook direct herkenbaar als een echte Land Rover. Een fijne combinatie van moderne techniek en klassieke schoonheid.

Land Rover Defender

De grote baas is blij

Gerry McGovern is Chief Design Officer bij Land Rover. Ook hij is zeer enthousiast over het nieuwe model en zegt hier het volgende over: “De New Defender respecteert zijn verleden, maar wordt er niet door achtervolgd. Dit is een nieuwe Defender voor een nieuw tijdperk. Zijn unieke persoonlijkheid wordt geaccentueerd door zijn onderscheidende silhouet en optimale verhoudingen, waardoor het zowel zeer wenselijk als serieus in staat is – een visueel aantrekkelijke 4×4 te zijn, die zijn ontwerp en technische integriteit draagt zonder compromis.” We are in for a treat.

Prijs en release

De nieuwe Defender komt in twee maten. Hij is leverbaar als een 90 versie en een 110 versie met vijf of zes zitplaatsen. Ook is er de optie om een extra zitplaats voorin te nemen. We spreken dan over een zogenaamde 5+2 zitconfiguratie. In het eerste kwartaal van 2020 verschijnt de New Defender op de markt. De New Defender 90 is verkrijgbaar vanaf € 94.300,- en de New Defender 110 is verkrijgbaar vanaf € 101.300-. Ook is de New Defender binnenkort verkrijgbaar als commercial model vanaf € 46.730-. Wij wrijven alvast in onze handen en kunnen niet wachten om dit beest in actie te zien.

Reageer op artikel:
Nieuwe Land Rover Defender is heruitgave van een icoon
Sluiten