Het interview van Wilfried de Jong met onze koning is prachtig

Redactie 27 apr 2017 Entertainment

Ter ere van de 50e verjaardag van onze koning werd interviewkoning Wilfried de Jong uitgenodigd voor een gesprek in zijn villa de Eikenhorst in Wassenaar. Omdat jij gisteravond waarschijnlijk, en volledig terecht, bier aan het drinken was, heb je dat misschien gemist. Neem van ons aan: dit gesprek is zeer de moeite waard. Eigenlijk moet elke Nederlander dit bekijken. Je krijgt niet vaak de kans om onze koning in een uurtje beter te leren kennen.

Aan de hand van historische tv-fragmenten kijken Willy en Wilfried terug op de afgelopen 50 jaar. Van zijn jeugdjaren in Baarn tot de vader van drie dochters die hij nu is. Zo komen we erachter van wat voor kunst hij houdt en dat hij in een elektrische auto rijdt (wij vermoeden een Tesla P100 D)

Koning Willem-Alexander interview

Verder komen onderwerpen aan bod als zijn vriendschap met Nelson Mandela, de val van de Berlijnse muur, de invloed op zijn leven van de gijzeling van Israelische sporters op de Olympische Spelen in 1972 in Berlijn en MH17.

Maar ook luchtigere onderwerpen als mobieltjes van zijn kinderen, het uitrijden van de Elfstedentocht worden besproken. En ja, we horen Willy zelfs heel even Haags praten als het over Van Kooten en De Bie gaat. En natuurlijk gaat het over hoe het is om koning te zijn van ons land.

Fijne man, die koning van ons. En fantastische interviewer is Wilfried de Jong toch. Echt een stukje televisie dat je moet zien. Natuurlijk ga je vandaag partyen, maar bekijk het dan op z’n minst aankomend weekend terug. Hier kun je het interview bekijken.

Reageer op artikel:
Het interview van Wilfried de Jong met onze koning is prachtig
Sluiten