Paul Verhoeven gaat een film maken over lesbische nonnen

Redactie 26 apr 2017 Entertainment

Nederlands bekendste filmregisseur gaat volgend jaar een Franse film maken over lesbische nonnen ten tijde van de Renaissance. Het verhaal wordt een bewerking van Immodest Acts, het boek van schrijfster Judith C. Brown. De voorlopige titel luidt Blessed Virgin – en nee, het wordt geen pornofilm. Al staat Verhoeven er wel om bekend provocerende en geile films te maken.

In de jaren ’70 deed de oude snoepert Nederland op zijn grondvesten schudden met de expliciete seksscènes in Turks fruit. Men sprak er schande van, maar de film werd wel de best bezochte bioscoopfilm tot dan toe. Spetters, zijn Nederlandse film over een groep ontspoorde homoseksuelen, wordt door critici als een flop beschouwd. Toch zorgde deze film voor de broodnodige opschudding. Ook zijn vaginascène in Basic Instinct deed in het conservatieve Amerika flink wat stof opwaaien.

Vorig jaar maakte Verhoeven zijn eerste film in Frankrijk en won hiermee ook zijn eerste Gouden Palm (de Oscars van de filmhuisfilms). Ook in deze film wordt de controverse niet geschuwd, dit keer rondom verkrachtingen. De 78-jarige Verhoeven lijkt met zijn nieuwe Franse film weer helemaal los te gaan. Het belooft weer veel vagina’s, seks en godslastering.

Reageer op artikel:
Paul Verhoeven gaat een film maken over lesbische nonnen
Sluiten