In dit kunstzinnige woestijndorpje toveren ze een hotel uit de 3D-printer

We houden enorm van exotische bestemmingen. Helaas moeten we het vaker met de plaatjes doen dan we daadwerkelijk in het vliegtuig zitten, maar een beetje dromen mag altijd. Gewoon. Om effe met je hoofd weg te zijn van je werk. Vandaag nemen we jullie mee naar Marfa, in Texas. Daar gaan onze Amerikaanse vrienden een bijzonder hotel bouwen.

Je kunt binnenkort namelijk overnachten in een pand dat helemaal uit de 3D-printer komt. En nee, dit is niet alleen maar een concept. Het komt er echt.

Marfa

Texas is natuurlijk al een bijzondere staat, maar het plaatsje Marfa is helemaal uniek. Het is bijna een combi tussen een stadje en een kunstwerk. Het ligt midden in de woestijn en er staan nog klassieke, typisch Amerikaanse gebouwen. Een kleine saloon is hier een Prada-tentoonstelling en overal vliegt de kunst je om de oren.

Hotel

De ideale plek dus voor een prestigieus hotel-projectje. Deze komt op naam van BIG. Dat staat voor Bjarke Ingels Group. Bjarke is een Deense architect die al vaker coole gebouwen bedacht – google maar eens. Dit hotel wordt een uitbreiding van luxecamping El Cosmico en moet het oasegevoel compleet maken. In het resort zijn de gasten straks van alle gemakken voorzien, waaronder een gigantisch zwembad.

Hotel
Foto: BIG

Het hotel komt uit de 3D-printer van ICON Build. Die kan hele grote objecten printen en ze hebben bij Icon zelfs een speciaal materiaal ontwikkeld. Lavacrete kan snel en makkelijk geprint worden en is erg sterk en duurzaam. Daarom is het ideaal om een hotel te bouwen. Dat moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen.

Er is nog niet bekend gemaakt wanneer we onze trip naar Texas kunnen boeken. Voorlopig moeten we dus nog even wachten, al maakten Icon en BIG laatst wel al een bouwwerk van Lavacrete. Ze zijn dus aan het oefenen.

Reageer op artikel:
In dit kunstzinnige woestijndorpje toveren ze een hotel uit de 3D-printer
Sluiten