UFC 293: Een historisch titelgevecht om het middengewicht in Australië

Afgelopen zondagochtend heeft er een waar spektakel afgespeeld tijdens UFC 293. Tijdens het event, wat zich afspeelde down under, gingen Israel Adesanya (de regerend kampioen middengewicht) en Sean Stickland (nummer vijf in het middengewicht) de strijd aan. Het is een waar underdog-verhaal.

Allereerst is Adesanya de ‘Stylebender’ al een enige tijd heer en meester in de middengewichtdivisie. Hij heeft een ongrijpbare, opvallende stijl en is een dominante kampioen. Maar de grote underdog Strickland, ook wel bekend als ‘Tarzan’ kwam met een ander soort energie in dit gevecht.

Klassieke krachtmeting

De Qudos Bank Arena in Sydney is de plaats waar het gevecht, met alle kenmerken van een klassieke krachtmeting plaatsvond. Beide vechters waren zelfverzekerd en klaar om de titel te behouden (in het geval van Adesanya) of de titel te winnen (in het geval van Strickland). De eerste ronde (van in totaal vijf) begon met een aantal heerlijke staande stootuitwisselingen. De champ Adesanya zag er scherp uit als altijd en maakte enkele van zijn kenmerkende trappen en stoten. Het leek kat in het bakkie voor de kampioen.

In de tweede ronde ging het los. Strickland begon zijn ritme te vinden en landde zelf een aantal zware stoten. Zijn kracht en vastberadenheid waren volledig zichtbaar. Adesyana die bekend staat om zijn goede defensie werd vaker geraakt dan normaal. Naarmate het gevecht vorderde, leek het vertrouwen van Strickland te groeien. Hij dicteerde het tempo, kreeg Adesanya in het nauw en gooide een aantal harde klappen. Het was duidelijk dat het niet zo’n makkelijk gevecht zou worden als waar Adesanya op had gehoopt.

De vijfde ronde, ook wel de kampioenschapsronde genoemd, was intens. Adesanya probeerde zich te herpakken en de controle terug te krijgen, maar Stricklands veerkracht en doorzettingsvermogen waren all over te place. De scorekaarten van de juryleden werden steeds moeilijker te voorspellen.

Wisseling van de wacht

Uiteindelijk werd de beslissing bekendgemaakt en tot ieders schrik werd Sean Strickland uitgeroepen tot de nieuwe middengewichtkampioen! De menigte in Sydney barste los en de sociale media gingen uit hun dak. Het is een verhaal uit een jongensboek. De grote underdog Strickland, die nummer vijf gerankt is in de UFC, kreeg een kans op de titel en pakte die dan ook in een van de zwaarste divisies: het middengewicht.

Drake vloek

Ook onze Canadese vriend, rapper Drake had de uitkomst van UFC 293 niet verwacht. Drake postte één dag voor het gevecht een screenshot waarop is te zien dat hij 500.000 dollar had gezet op Adesanya. Met een kans op een uitbetaling van 920.000 dollar! De welbekende ‘Drake-vloek’, waarbij Drake een club of atleet support de prestaties van die club of atleet daarna bergafwaarts gaan, heeft zich weer eens bewezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi)

Reageer op artikel:
UFC 293: Een historisch titelgevecht om het middengewicht in Australië
Sluiten