Het langste zeiljacht ooit gebouwd is 127 meter en ligt in Zwijndrecht

We hebben veel sloepen, speedboten, zeiljachten en gewone jachten voorbij zien komen, maar dit kanon is toch wel een absolute knaller. Met 127 meter is dit monster het langste zeiljacht ooit gebouwd, en het schip ligt ook nog eens in Zwijndrecht. De geruchten gaan dat het schip is gebouwd voor Amazon-oprichter Jeff Bezos. We hoeven geen medelijden te hebben met deze Amazon-oprichter, want zo te zien gaan de zaken prima.

Zeiljacht

De eerste beelden zijn gemaakt op een scheepswerf in Zwijndrecht, door onze correspondent Guy Fleury. Het schip is gebouwd door Oceanco, die erg trots zijn op hun prestatie. En terecht want dit schip bezit, ondanks zijn woeste uitstraling, behoorlijk wat klassieke elementen. Het is een echte parel.

Jeff Bezos

Maar waarom denkt men dat dit schip is gebouwd voor Amazon-oprichter Jeff Bezos? In het boek Amazon Unbound (gepubliceerd door Bloomberg), wordt er een superjacht omschreven als ‘one of the finest sailing yachts in existence’ en ‘three enormous masts’.  Oké, er wordt inderdaad flink gespeculeerd, maar wat als het echt zo is? Er zijn namelijk nog meer aanwijzingen, want in het boek staat dat het omschreven schip al onder constructie is. Of het nu waar is of niet, we hopen wel dat ze die masten nog gaan bouwen. Anders wordt het een zwaar tochtje op zee.

Zeiljacht
Foto: Guy Fleury Foto: Guy Fleury

Oceanco

Dit is niet de eerste keer dat Oceanco een record breekt. Het vorige record was de Black Pearl van 106,7 meter lang in 2018. De masten van dit pareltje waren maar liefst 70 meter hoog. En dan maar hopen dat het touw niet losschiet.

Helaas wilde ook Oceanco niks loslaten over de eigenaar van het zeilschip. En we noemen het een zeilschip omdat het woord jacht simpelweg niet meer voldoet. We zijn wel een beetje nerveus voor de schipper die dit pareltje moet besturen, want een kras op dit drijvende eiland zou behoorlijk zonde zijn!

Reageer op artikel:
Het langste zeiljacht ooit gebouwd is 127 meter en ligt in Zwijndrecht
Sluiten