Het grootste street art-museum staat vanaf volgend jaar in Amsterdam

Redactie 15 feb 2017 Entertainment

In Nederland komt er een museum bij: in de Lasloods op de NDSM-werf wordt volgende jaar in de zomer het grootste street art-museum ter wereld geopend. Het toekomstige museum is van plan het groots aan te pakken, aangezien de kunstwerken en de ruimtes gigantisch moeten worden. Dat wordt wel duidelijk als we de omvang van het kleinste schilderij nemen: dat is al groter dan de beroemde Nachtwacht van Rembrandt.

De Lasloods is een Rijksmonument met een oppervlakte van maar liefst 7000 vierkante meter, je kunt er dus wel wat schilderijtjes in kwijt. In de zalen ter grote van een voetbalveld moeten ook enorme kunstzinnige uitingen te zien zijn. Al het werk dat tentoongesteld gaat worden, wordt speciaal voor het museum gemaakt. Street art laat zich immers lastig bewaren en overbrengen. Het museum heeft ondertussen al een collectie van meer dan 100 werken en dit aantal moet nog flink groeien voordat het museum in de zomer van 2018 zijn deuren opent.

 

Het museum is niet te missen in Amsterdam, het is al veel groter dan de grootste zaal van het bekende Tate Modern in Londen, wat momenteel de tempel voor moderne kunst is. Daarnaast hangt er aan de gevel een reusachtig portret van Anne Frank, dat de Braziliaanse Eduardo Kobra heeft gemaakt. Dit belooft een trekpleister te worden!

FHM-Street Art

Ballinnn

Reageer op artikel:
Het grootste street art-museum staat vanaf volgend jaar in Amsterdam
Sluiten