Het aantal SOA’s was nog nooit zo hoog als nu

Redactie 29 Sep 2017 Entertainment

Je hebt een afgrijselijke jeuk aan je zaakje of vreemd gevormde bultjes op je ballen en je schaamt je ogen uit je kop. Je hebt een SOA. Nou, schrale troost, je bent ábsoluut niet de enige. Nog nooit waren de SOA-cijfers zó hoog als nu.

Zo luiden de resultaten van het Center of Disease Control and Prevention (CDCP). Er wordt wereldwijd dus een heleboel onveilig gewipt, en dat heeft gevolgen.

De infecties met Syfilis en Gonorroe namen maar liefst met 20% toe. Ook het aantal Chlamydia-geïnfecteerden steeg met 5%. En waarschijnlijk liggen deze cijfers in realiteit nog veel hoger ook. Want van veel SOA’s merk je gevaarlijk weinig, en daardoor worden ze ook (onbewust) zo snel doorgegeven.

Maar hoe komt het nou dat we elkaar nu zo extreem vaak bevuilen met seksziektes? Het is makkelijk om te zeggen dat we tegenwoordig in een hook-up cultuur leven en dat de hoge SOA-cijfers simpelweg daaraan te wijten zijn.

Het onderzoekscentrum is er van overtuigd dat de stijgende populariteit van datingsapps als Tinder, Grindr en Happn het hebben van one-night stands en casual seks enorm aanmoedigen. In een ander onderzoek van het CDCP blijkt daarbij dat maar een derde van de mannen een regenjasje had gebruikt bij hun laatste sekspartner. Een plus een is twee natuurlijk. Meer onveilige seks, meer soa’s. Dus geen zin in een APK-keuring bij de GGD? Wrap it up guys.

Foto: Women’s Health

Men's Health

Reageer op artikel:
Het aantal SOA’s was nog nooit zo hoog als nu
Sluiten