Tuner Hennessey bouwt monsterlijke Goliath 6×6

redactie 19 Jul 2019 Machines

Hennessey bouwt al jaren allerlei autos om tot ware monsters. De Amerikaanse tuner nam bijvoorbeeld vorig jaar de toch al niet zo kleine Ford F150 onder handen en voerde deze op tot een extreme 700pk sterke 6×6 waarmee menig American Football-veld is omgeploegd. Deze keer besloten ze de Chevrolet Silverado om te bouwen.

Dat staat natuurlijk garant voor spektakel aangezien de Silverado ook al gigantisch is, je betaalt al snel het driedubbele tarief als je deze parkeert. Hennessey’s creatie kreeg dan ook de weinig verhullende naam Goliath en we begrijpen wel hun beestje zo genoemd wordt.

FHM-hennessey-goliath

De tuner voegde een extra achteras toe waardoor deze Chevrolet nu ook een 6×6 is. Vervolgens werd de carrosserie ruim twintig centimeter verhoogt zodat zelfs de grootste zwerfkeien niet tegen je bodemplaat beuken. 37 inch banden lijken onder deze reus niet eens groot, eerder noodzakelijk om dit bakbeest overeind te houden.

FHM-hennessey-goliath

Om geen modderfiguur te slaan bij een dragrace heeft de Goliath 450 paardenkrachten onder de motorkap liggen. Dankzij de aangepaste versnellingsbak kun je met dat zware blok zeventien trailers uit de drek trekken. Ideaal voor een vastgelopen redneck-BBQ.

FHM-hennessey-goliath

Neem bij interesse wel vlug contact op met Hennessey want er worden er maar 24 gebouwd. Voor een schappelijke $375.000 ben jij de eigenaar van de Goliath en voor dat geld krijg je er zelfs drie jaar garantie bij. God bless America! 

TopGear

Reageer op artikel:
Tuner Hennessey bouwt monsterlijke Goliath 6×6
Sluiten