Heel hard lachen om Jan op visite bij de Sambalman

redactie 14 apr 2016 Entertainment

Jan ging op bezoek bij de Sambalman. Voor wie geen idee heeft wie dat is. Dat is een Rotterdammer die de beste sambal van Rotterdam verkoopt. Althans, dat zeggen de Rotterdammers zelf. En als het volk spreekt, dan is dat zo. De Sambalman blijkt zichzelf Dr. Mau te noemen. Dat komt als volgt. ‘Ze noemden me vroeger altijd de vrouwendokter, omdat ik het zo goed bij de vrouwen deed. Mau is een afkorting van Maurice, mijn echte naam. Ik ben mezelf Dr. Mau gaan noemen toen ik sambal ging verkopen.’

Helder. De man verkoopt dus sambal. Sambal die hij uiteraard zelf maakt. Soms daagt hij mensen uit om een hap van zijn sambal te nemen. ‘Soms kunnen ze dan geen adem meer halen. Uit paniek nemen ze een slok bier om het weg te spoelen, maar dat maakt het alleen maar erger. Je kunt het beste een hap suiker nemen. Dat helpt direct,’ vertelde hij al eens tegen gersrotterdam.nl.

Waarom wij hem zo’n chille vent vinden? Dat heeft alles te maken met dit filmpje waarin Jan van het programma ‘Jan rijdt rond’. Op gegeven moment haalt De Sambalman een bak met Madame Jaenette pepers uit de koelkast. Die zijn heet. Heel heet. Maar Jan ziet de brandende pepers aan voor paprikaatjes. ‘Als jij er zo eentje kan eten dan vind ik je een toffe peer,’ aldus de Sambalman. En zo geschiedde. Dat sneaky lachje van de Sambalman is goud. Haha, wat een megachille vent.

Reageer op artikel:
Heel hard lachen om Jan op visite bij de Sambalman
Sluiten