He-Man komt terug in de vorm van een Netflix-serie

redactie 19 Aug 2019 Entertainment

Netflix brengt de nostalgie weer helemaal terug door een serie van de He-Man te maken. De actiefiguurheld die bekend is van de legendarische Masters of the Universe verschijnt binnenkort dus weer op de buis.

Het kan zijn dat je geen idee hebt waar we het over hebben, want de He-Man verscheen voor het eerst in 1981. Speelgoedmaker Mattel bracht begin jaren ’80 een actiefiguur-lijn op de markt rond de Masters of the Universe. Daar werd vervolgens een tekenserie van gemaakt. In Nederland was de eerste serie voor het eerst te zien op televisie in 1983. In de tekenfilms worden middeleeuwse taferelen gecombineerd met sciencefiction en magie. De goede He-Man moest het opnemen tegen slechterik Skeletor. Later kwam er ook een spin-off uit over de zus van He-Man, She-Ra. Een reboot daarvan is sinds afgelopen najaar op Netflix te zien.

Serie en film

De Netflix-serie sluit precies aan op de allereerste tekenfilmserie. He-Man, Skeletor, Man-At-Arms en de rest zien er wel een beetje anders uit dan eerst. Masters Of The Universe: Revelation krijgt een wat meer anime-achtige stijl.  Misschien denk je nu: oke weer een nieuwe tekenfilm, dus?! Nou, voor deze serie heeft Kevin Smith de leiding en hij staat bekend om zijn humoristische aanpak. Volgens Smith pakt de nieuwe serie een aantal verhaallijnen op die in de originele show nooit echt tot een einde zijn gekomen. ‘In Masters Of The Universe: Revelation gaan we verder met het epische verhaal over de laatste slag tussen He-Man en Skeletor’, vertelt hij een statemen, ‘Dit is het verhaal dat je als kind al wilde zien.’

De serie is niet het enige project rond He-Man waaraan wordt gewerkt. Filmstudio Sony heeft een film rond het personage in productie, waarbij de naam van Noah Centineo wordt genoemd als de vertolker van de sterkste man van het universum.

Check hieronder de oude intro van He-Man om een beetje het gevoel te krijgen.

Reageer op artikel:
He-Man komt terug in de vorm van een Netflix-serie
Sluiten