Hasbulla is de kleinste UFC-ster en goed voor 12 miljard views

We kennen ondertussen allemaal Khabib Nurmagomedov wel, de genadeloze UFC vechter die letterlijk tussen de beren is opgegroeid. Maar kennen jullie de andere ‘Khabib’ al? Hasbulla Magomedov, ook wel bekend als de  ‘Mini Khabib’, is een 21-jarige media sensatie uit de Republiek Dagestan in Rusland. Hij is geliefd bij velen maar wordt slechts door heel weinig mensen écht begrepen. Maar wie is dit vechtersfenomeen?

Sensatie

Met 8,7 miljoen volgers op Instagram en ongeveer 12 miljard views op TikTok (gebaseerd op content die geplaatst is met #hasbulla), is deze kleine etter een bekendheid in bijna elke hoek van de aarde waar een internet verbinding mogelijk is. Wij durven nog niet helemaal te zeggen of dit nou echt iets blij of teleurgesteld over zijn…maar goed hij heeft wel de UFC wereld aan zijn zijde. Hoe hij bekend is geworden? De jonge Hasbulla deed wat vechters na op TikTok en die van Khabib ging direct viral. Khabib besloot de jongen uit te nodigen en de rest is geschiedenis. Deze kleine bekendheid zorgt wel altijd voor een gegarandeerde smile van oor tot oor. Of hij nou filmpjes deelt dat hij met Khabib of met Mike Tyson aan het chillen is. Alleen het gelach van de kleine man laat ons al schateren als een boer met kiespijn.

@hasbyreels #hasbulla #laugh #funny #hasbik ♬ оригинальный звук – hasbyreels

Dwerggroei

Laten we er niet omheen draaien, Hasbulla’s verschijning is niet iets alledaags. De Dagestaan is zo klein dat hij juist opvalt door zijn lengte, 99 centimeter om precies te zijn. Deze ongewone aandoening wordt veroorzaakt door een groeihormoondeficiëntie oftewel ‘dwerggroei’. Groeihormoondeficiëntie (GHD) is een zeldzame aandoening die wordt gekenmerkt door onvoldoende afscheiding van groeihormonen uit de hypofyse, wat resulteert in abnormaal korte ledematen met verder wel normale lichaamsverhoudingen. Mensen met GHD kunnen een heel handje vol symptomen ervaren die je niet aan de buitenkant ziet. Hier vallen onder andere vermoeidheid, angst, depressie en intense gevoelens van eenzaamheid onder. Dat klinkt allemaal niet heel best.

Het leuke aan Hasbulla is zijn positieve manier van omgang en benadering van zijn aandoening. Ook al ziet hij er net wat anders uit dan de rest, geniet hij met volle teugen van het mooie leven. Check hieronder nog wat filmpjes van deze kleine legend, dan snappen jullie wel waarom wij om hem kunnen lachen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hasbulla_fries (🍟) (@hasbulla_fries)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hasbulla_fries (🍟) (@hasbulla_fries)

Reageer op artikel:
Hasbulla is de kleinste UFC-ster en goed voor 12 miljard views
Sluiten