De Sri Chinmoy Self-Transcendence is een bizarre hardloopwedstrijd van 4989 km

redactie 29 Jun 2019 Entertainment

Een hardloopwedstrijd die zo lang is dat je onderweg een keer naar de kapper moet, bijna twintig paar schoenen verslijt en meer dan twee keer de marathonafstand per dag rent. Klinkt als een goed idee, toch? Dit is de Sri Chinmoy Self-Transcendence: een race van 3.100 mijl (4989 km) in New York.

De mensen die gek genoeg zijn om mee te doen gaan 5,649 keer hetzelfde blokkie om. Maar waarom zou je dat in godsnaam willen? Het antwoord is te vinden in de naam van de race. De stichter, Sri Chinmoy, bedacht het eens om de mens uit te dagen om boven zichzelf uit te stijgen. Je stijgt boven je eigen capiciteiten uit, je komt tot spirituele inzichten en je kan de vooropgezette ideeën over mogelijkheden van de hele wereld te overwinnen. Tja, je moet het er maar voor over hebben.

Donderse dagplanning

Tijdens de twee maanden rennen, slapen de arme knullen zo’n vijf uurtjes per nacht en besteden een uurtje aan eten, wassen en het verzorgen van hun voeten. De rest van de 18 uur mogen ze besteden aan het lopen, kruipen, rollen of rennen van de af te leggen afstand. Even voor de duidelijkheid. De mannen en vrouwen moeten per dag de schrikbarende afstand van bijna 96 kilometer afleggen om de hardloopwedstrijd te voltooien. Het record staat op een gozer die in 40 dagen, 9 uur en zes minuten wist te finishen. Uitgerekend is dat bijna 124 kilometer per dag. Het is werkelijk bizar. Doe ons dan maar deze wedstrijd.

Reageer op artikel:
De Sri Chinmoy Self-Transcendence is een bizarre hardloopwedstrijd van 4989 km
Sluiten