Hamburgers zijn dus gewoon goed voor je

redactie 6 jul 2018 Entertainment

Hamburgers zijn superlekker. En na een onderzoek van Dr. Stephen Smith, een researchwetenschapper bij het Texaanse AgriLife, blijken ze ook nog best gezond te zijn. Zes weken lang moesten de proefkonijnen hamburgers eten en nu blijkt dat die hamburgers een positieve invloed hebben op hun gezondheid.

Een lekker burgertje pakken met je vrienden

Hoewel de World Health Organisation rood vlees op de lijst heeft gezet van kankerverwekkende stoffen wil Smith toch onderstrepen dat er ook goede stoffen in je hamburgertje zitten, zolang je het maar goed klaarmaakt. Da’s goed nieuws, want je hebt niet altijd zin om gezond maaltijdshakes van Shakeplus naar binnen te werken, toch? Doe ons maar een sappige hamburguesa.

Als dan de koe die ten onder is gegaan voor je maaltijd ook nog eens goede voeding heeft gehad tijdens zijn leven, dan zitten er ook veel vetzuren in het vlees die je ook terugvindt in bijvoorbeeld koolzaad- en olijfolie. Die vetzuren zijn weer goed voor je cholesterol dus misschien is het helemaal geen gek idee om gewoon eens per week een lekker een goeie hamburger naar binnen te schuiven. Eet smakelijk!

Foto:
Jeffreyw op Flickr

Reageer op artikel:
Hamburgers zijn dus gewoon goed voor je
Sluiten