Dude wast zijn haar al veertig jaar niet en ziet zijn dreads als een blessing van God

redactie 17 Jul 2019 Entertainment

Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we allemaal wel eens laks kunnen zijn met het wassen van ons haar. Eens in de zoveel tijd lopen we misschien net iets te lang door met onze vette kop. Maar goed, dit stelt niks voor als je dit verhaal leest. Een dude in India heeft al veertig jaar lang zijn haar niet gewassen. Tja, je hebt altijd baas boven baas.

Blessing van God

De man met deze ongewassen lokken is Sakal Dev Tuddu. Al vier decennia lang heeft hij zijn haar geen enkele keer gewassen. Zijn lokken zijn nu bijna twee meter lang. De 63-jarige man zegt dat dit begon toen zijn haar plotseling in dreadlocks ‘jattas’ veranderde op een nacht. Hij is ervan overtuigd dat de dreads een blessing zijn van God. Sakal zegt dat God hem in zijn dromen heeft bezocht en hem verteld heeft dat hij zijn haar niet meer moet knippen. Het kapsel lijkt dus het werk te zijn van het bovennatuurlijke.

Mahatma Ji

Sakal is naast het stoppen met wassen van zijn haar ook gestopt met roken en drinken. Zijn haar draagt hij als een tulband op zijn hoofd. Moet je je voorstellen hoe zwaar dit is! Voor de hygiëne wikkelt hij zijn coupe ook nog in een witte doek, zodat er geen vuil bijkomt. Mensen komen van ver om een foto te maken met deze man en zijn legendarische coupe. In zijn woonplaats staat hij bekend als ‘Mahatma Ji’. Als een teken van respect voor zijn heilige verschijning en nederige houding. Is er iemand ook benieuwd naar hoe dit ruikt en voelt?

Beeld: Screenshot YouTube

 

 

Reageer op artikel:
Dude wast zijn haar al veertig jaar niet en ziet zijn dreads als een blessing van God
Sluiten