Guggenheim biedt Trump een gouden toiletpot in plaats van van Gogh schilderij

Redactie 4 feb 2018 Entertainment

Je kan de pot op, moeten de eigenaren van het Guggenheim-museum in New-York gedacht hebben nadat, niemand minder, dan Donald Trump zijn zinnen had gezet op het wereldberoemde schilderij ‘Landscape With Snow’ van onze eigen Vincent van Gogh. Niet het doek, maar een achttien karaats gouden toiletpot kon de President van Amerika krijgen. Tja, da’s lullig.

Het doek, wat bedoeld was voor zijn vrouw Melania, zou een plekje krijgen in een van haar privévertrekken. Blijkbaar heeft de storm, naast een gruwelijke hoeveelheid puin, ook interesse in kunstwerken doen aanwaaien.

Helaas voor de first lady, waren de eigenaren van het museum het niet zo eens met de leensessie. Toch is het museum de beroerdste niet en heeft de president een mooi alternatief aangeboden. Hun bijzondere gouden ‘troon’. Oftewel: een achttien-karaats gouden en volledig werkend toilet. Dat schrijft de krant The Washington Post die de e-mailcorrespondentie kon inkijken.

De pot is het werk van kunstenaar Maurizio Cattelan. Leuk detail aan dit glimmende urinoir is dat ‘ie tijdens een tentoonstelling, in het museum tegenover Central Park, ongeveer door honderdduizend personen is gebruikt. Lekker man.

Of Trump een bruine trui breien op deze gouden pot ziet zitten, is nog even afwachten.

Het Guggenheim Museum aan Fifth Avenue in hartje New York bezit een belangrijke verzameling moderne kunst. Het beroemde museum bezit een aantal mooie verzamelingen met werken van beroemde schilders zoals Picasso, Chagall, Kandinsky en vele andere moderne kunstenaars. Het grootste deel van de collectie van het museum bestaat uit schilderijen maar daarnaast worden er ook beelden en foto’s tentoongesteld. Aanradertje om eens te bezoeken!

Foto: Guggenheim

Reageer op artikel:
Guggenheim biedt Trump een gouden toiletpot in plaats van van Gogh schilderij
Sluiten