Check de beelden van de eerste vlucht van het grootste vliegtuig ter wereld

redactie 15 apr 2019 Machines

Het grootste vliegtuig der aarde heeft vandaag zijn eerste kennismaking gehad met het luchtruim. Raketlanceringsbedrijf Stratolaunch bouwde dit gigantische gevaarte als lanceerplatform voor kleine satellieten. Het toestel heeft een spanwijdte van 117 meter. Indrukwekkend, niet?

We zeggen eerlijk, het ziet er een beetje uit als een knutselwerkje van Buurman en Buurman. Het lijkt er namelijk op dat er gewoon twee vliegtuigen aan elkaar gelast zijn. Met een testvlucht van zo’n twee uur lang was de creatie van het raketlanceringsbedrijf toch iets succesvoller dan de werkjes van het onhandige duo.

Vliegend lanceerplatform

Het is dus de bedoeling dat deze stalen vogel als lanceerplatform gaat dienen. Met zijn zes Boeing-motoren vliegt ‘ie naar een hoogte van zo’n elf kilometer. Hier dropt ‘ie een raket, die vervolgens aanslaat en richting de ruimte zoeft. Mooi spul! Door deze technieken zijn de enorm dure lanceerplatforms niet meer nodig. Handig als het hondenweer is, want dan kan je gewoon naar een andere locatie vliegen.

Reageer op artikel:
Check de beelden van de eerste vlucht van het grootste vliegtuig ter wereld
Sluiten