Grootste jacht ooit van Nederlands superjachtbedrijf Feadship is bijna klaar

Redactie 9 jul 2018 Machines

Als je meer geld hebt dan Oom Dagobert en je wil een nieuw pompeus jacht laten bouwen, dan is de kans groot dat je uitkomt bij een Nederlandse scheepswerf. Een van de bekendste botenbouwers ter wereld is Feadship. Zij zijn druk bezig met hun grootste jacht ooit en laat die nou net bijna klaar zijn.

Project 1007

Project 1007 heet ’t het schip en met een lengte van 110 meter behoort het straks tot de top-50 van grootste superjachten ter wereld. Nooit eerder bouwde Feadship een groter schip. Het bedrijf bestaat uit twee scheepswerven: Royal van Lent en Koninklijke De Vries Scheepsbouw. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de allerdikste superjachten die aanmeren in de meest luxueuze badplaatsen ter wereld.

Superjacht Feadship Project 1007
Foto: Feadship

Grootste ooit

Project 1007 is ontworpen door Michael Leach en heeft de beschikking over vier verschillende dekken. Met zijn 110 meter is het zelfs het op een na grootste schip ooit dat is gebouwd door een Nederlands bedrijf. Alleen de Jubilee van Oceanco was groter, met een lengte van 110,1 meter. De kans is groot dat Feadship dat record binnen afzienbare tijd gaat overnemen, want de nieuwe werf in Amsterdam is in staat om boten tot wel 160 meter te gaan bouwen. Dat belooft wat.

Superjacht Feadship Project 1007
Foto: Feadship

Maar eerst nog even Project 1007 afmaken. Het jacht herbergt onder andere een helikopter landingsplek, een beach club, jacuzzi op ’t dek, lift, zwembad, barbercue, onderwater lichten, bathing platform en de onvermijdelijke tender garage voor de pendelbootjes zal ook niet ontbreken. Ergens dit jaar zal de joekel bij z’n eigenaar worden afgeleverd.

Foto’s: Feadship

Reageer op artikel:
Grootste jacht ooit van Nederlands superjachtbedrijf Feadship is bijna klaar
Sluiten