Guinness World Records bekroont Amerikaan met de grootste gamecollectie ter wereld

redactie 3 apr 2019 Entertainment

Een tijdje terug hadden we het al over een Australiër die bekroond was door het Guinness World Records vanwege zijn gigantische game room. De prijs voor de grootste gamecollectie gaat nu naar de Amerikaanse Antonio Romero Monteiro. Zijn collectie bevat ‘meer dan 20.139 games’ die de muren en plafond van zijn kamer volledig bedekken.

De man heeft een complete gamecollectie van Noord-Amerikaanse Playstation, Xbox, Sega en Nintendo. Voor het merendeel van zijn consoles heeft hij ook de Japanse collecties. Ook voor alle handhelds van de Game Gear tot de PSP Vita beschikt hij over alle spellen die tot nu toe uitgebracht zijn. Maar dat is niet alles natuurlijk. Zo is hij ook de trotse eigenaar van allerlei meer obscure consoles zoals de TurboGrafx-16 en de Virtual Boy.

Hij heeft zelfs ‘Barbie: Groom and Glam Pups’

Dat het doorzettingsvermogen van Antonio ver gaat blijkt wel uit het feit dat hij zelfs Barbie-games heeft. Nou zijn die natuurlijk heel leuk voor je kleine zusje, maar we verwachten niet dat de gemiddelde gamer hier om staat te popelen. Tijdens het filmpje laat hij dan ook Barbie: Gloom and Glam Pups voor de 3DS zien. Blijkbaar een extreem zeldzame game voor dat platform, want hoewel ze voor peanuts verkocht worden voor de originele DS, zien we na een vlugge blik op Ebay dat ze op de 3DS voor 200 dollar over de toonbank gaan:

Reageer op artikel:
Guinness World Records bekroont Amerikaan met de grootste gamecollectie ter wereld
Sluiten