5 gigantische mishits van voetbaljournalist Valentijn Driessen

Het zijn rumoerige tijden voor Feyenoord-fans. Gisteren leek supertrainer Arne Slot nog op weg naar de uitgang. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf was de wondercoach zo goed als rond met Tottenham Hotspur. “Die is eigenlijk al weg”, wist Valentijn. Supporters in zak en as, op fora werd de teleurstelling uitgesproken en er werden al lijstjes gedeeld met mogelijke opvolgers. Maar wat gebeurde er vanochtend? Polonaise in De Kuip, want Slot maakte bekend bij Feyenoord te blijven. Valentijn (en flink wat van zijn collega’s) roeptoeterde dus maar wat en zat er flink naast. Dat was niet voor het eerst. 

“We willen verder bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd. Er lopen geen transferbesprekingen, die zijn er ook niet geweest. De bespreking van gisteren gingen uitsluitend over een eventuele verlenging: Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord.” Aldus, Arne Slot. Dat staat nogal haaks op de eerdere berichtgevingen deze week van Valentijn Driessen. Die mispeer kan in een illuster rijtje met ongelukkige voorspellingen van de journalist. Je zou bijna kunnen stellen dat hij er een sport van maakt om het verkeerde te voorspellen. We zetten zijn meest iconische blunders even voor je op een rijtje.

1. Real Madrid – Ajax

Wat zei Valentijn? “Er is geen ploeg die uit in Madrid met twee doelpunten verschil wint. Ik ken ze in ieder geval niet.”

Dit was een pijnlijke, al kunnen we het hem niet heel erg kwalijk nemen. Ajax dat in het Santiago Bernabeu wint van Real Madrid. Het lijkt niet heel waarschijnlijk. Dat vond Valentijn in 2019 dus ook. Vrij stellig zelfs. Hij reisde zelf niet naar Madrid voor de Champions League-wedstrijd. De Amsterdammers hadden de heenwedstrijd met 1-2 verloren en de volgende ronde zou daarmee uit zicht zijn. Ajax verpletterde de Madrilenen: 1-4. Ouch.

2. Van de Beek naar Real Madrid

Wat zei Valentijn? “Dat is in kannen en kruiken, dat is gewoon helemaal rond”

Tijdens die afstraffing raakte Real Madrid onder de indruk van Donny van de Beek. Zo erg dat ze besloten hem te kopen. “Je mag het niet opschrijven, je moet het opschrijven: Van de Beek gaat in de zomer van 2020 naar Real Madrid. Dat is in kannen en kruiken, dat is gewoon helemaal rond. Manchester United hoeft niet te bellen, nee. Die gaat echt naar Real Madrid.” De bestemming van Van de Beek? Precies, Manchester.

3. Frenkie naar PSG

Wat zei Valentijn? “PSG wil 75 miljoen betalen en Frenkie wil naar Parijs”

Ook over de teamgenoot van Donny van de Beek zat Valentijn fout. De hele Europese top zat achter Frenkie de Jong aan. “PSG wil 75 miljoen betalen en Frenkie wil naar Parijs, dan lijkt mij één en één is twee.” Hoewel ons die rekensom ook juist lijkt, zat ‘ie er toch weer naast. Frenkies droomclub, FC Barcelona, betaalde de 75 miljoen.

4. Ajax naar de finale

Wat zei Valentijn? “Moura, die kan je rustig alleen voor de keeper zetten. Die scoort nooit”

In het seizoen 2018-2019 was Valentijn sowieso niet echt on fire. Toen Ajax de halve finale van de Champions League haalde, kon het niet meer missen. Tegen Tottenham zouden ze doorstoten tot de eindstrijd. “Ajax gaat met twee vingers in de neus naar de finale. Son is de enige die kan scoren, nu Harry Kane er niet bij is. Dan hoef je alleen maar te focussen op één speler, want Moura, die kan je rustig alleen voor de keeper zetten. Die scoort nooit.” Je raadt het al. Tottenham haalde de finale. Door een hattrick van Lucas Moura…

5. Arne Slot vertrekt bij Feyenoord

Wat zei Valentijn? “Morgen gaan ze verder, maar Slot is eigenlijk al weg”

En dus mocht Feyenoord haar geliefde coach uitzwaaien. Hij was gezwicht voor de miljoenen uit Londen en Feyenoord ging die 20 miljoen cashen. Vanochtend twitterde Martijn Krabbendam van VI ineens dat Slot zou blijven. De zoveelste misser van Valentijn. Als hij voortaan iets zegt, gaan wij voor het gemak van het tegenovergestelde uit. Dan heb je een aardige kans dat je het bij het rechte eind hebt.

Reageer op artikel:
5 gigantische mishits van voetbaljournalist Valentijn Driessen
Sluiten