Met een VPN kan je zelfs in het buitenland je favoriete sportwedstrijden streamen

redactie 25 mrt 2019 Entertainment

We vinden het met zijn allen heerlijk om op vakantie te gaan. Lekker ontspannen aan de Costa en bijkomen van al die hectische werkweken. Pilsje erbij, want die heb je verdient. Er is vaak wel één groot nadeel van vakantie in het buitenland. Thuis plof je namelijk lekker op de bank voor de buis en zapp je naar je favoriete sportzender, maar in je vakantieland kan dat nog wel eens problemen opleveren. Met een beetje pech mis je een Champions League-finale of een Grand Prix. Dat is gelukkig verleden tijd, want je kan met behulp van een VPN online blokkades omzeilen.

In veel landen kunnen je livestreams nog weleens heel moeilijk doen als het gaat om het streamen van je favo sportwedstrijden. Je kan ze niet zien door iets wat ‘geoblocking’ heet. Hoe dat zit is een beetje een saai en technisch verhaal, dus we zullen er niet te veel over uitweiden. Waar het in ieder geval op neerkomt is dat jouw locatie het niet toestaat om bepaalde content te streamen. Superirritant. Maar, er bestaat dus een handig trucje genaamd VPN. Hiermee kan je jouw digitale locatie aanpassen en toch toegang krijgen tot je stream. Je kan dus middels VPN online blokkades omzeilen en toch live Formule 1 kijken (en Max gelijk de Grand Prix van Australië zien winnen). Ook als je op een plek zit waar normaal gesproken jouw Formule 1 livestream geblokkeerd wordt. Het werkt trouwens ook de andere kant op; als een buitenlandse streamingservice niet in Nederland beschikbaar is, maar bijvoorbeeld wel in de VS, dan kan je met een VPN toegang krijgen tot een dergelijke stream, gewoon vanuit Nederland.

VPN– kort uitgelegd

VPN werkt erg simpel; het is in feite een software-oplossing waarmee je met behulp van een simpele app of browser-extensie jouw internetverkeer omleidt via een extra server (de VPN-server). Dus stel dat je in Thailand zit; dan wordt, op basis van je locatie, de toegang tot Nederlandse sportstreams ontzegd (en ook andere streamingdiensten zoals de Nederlandse versie van Netflix). Met een VPN leid je jouw internetverkeer heel gemakkelijk om via een VPN-server in Nederland. Zo ga je dus het internet op alsof je in Nederland zou zitten. Je kan nu gebruikmaken van het internet net als thuis en wél je favoriete streams bekijken. Andere voordelen van een VPN zijn dat je IP-adres verborgen blijft voor de buitenwereld, waardoor je anonimiteit en privacy sterk verbeteren op het internet. Je internetgedrag kan immers niet meer op die manier aan jou als persoon gekoppeld worden. Daarnaast versleutelt een VPN je internetverkeer zodat hackers niet zo gemakkelijk meer op je verbinding kunnen inbreken. Wel zo veilig.

Gratis VPN

Het is mogelijk om een VPN gratis te downloaden, maar zo’n niet-betaalde versie heeft wel nadelen. Zo werken die free VPN services vaak met een datalimiet, wat inhoudt dat je voor een beperkte tijd kan streamen. Maar als zo’n VPN bevalt, dan kan je altijd opwaarderen naar een betaalde versie voor een paar euro per maand. Bij Ziggo betaal je toch meer voor het kijken van Formule 1. Ook werken de meeste providers met een 30 dagen geld-terug garantie. Een soort van eerste gratis maand. Dat betekent dus lekker gratis streamen tijdens je vakantieperiode en daarna je geld terugvragen. Lekkerrrrr.

In samenwerking met VPN Gids

Reageer op artikel:
Met een VPN kan je zelfs in het buitenland je favoriete sportwedstrijden streamen
Sluiten