Grand Stade de Casablanca in Marokko wordt grootste stadion ter wereld

Er komt een nieuw voetbalstadion waar 115 duizend mensen kunnen zitten. We kunnen het bijna niet geloven, maar Marokko is toch echt van plan om het te gaan bouwen. Het stadion zal het grootse visitekaartje zijn van Marokko tijdens het WK van 2030. 

Het scheelt niet veel, maar toch zal dit het allergrootste voetbalstadion worden van de hele wereld. In het 1st of May Stadium in Pyongyang, Noord-Korea kunnen 114 duizend mensen komen kijken naar de beste voetbalwedstrijden. Met het nieuwe stadion van Marokko gaan ze daar met een mooi aantal van 1000 mensen overheen.

Grand Stade de Casablanca

Het immens grote stadion zal in het plaatsje El Mansouria gebouwd gaan worden. Misschien zegt dit plekje je helemaal niks, maar je kent Casablanca vast wel! El Mansouira ligt hier ten noordoosten van. We durven van tevoren al wel te zeggen dat dit stadion er eentje wordt om je ogen bij uit te kijken. Het wordt namelijk ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Populous. We kennen hun stijl van de stadions Tottenham Hotspur, Arsenal en Olympique Lyon. De bouw gaat bijna van start en wij kunnen niet wachten!

WK

Het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten staat eerst nog op het programma, maar daarna kunnen we gaan genieten in het nieuwe stadion in Marokko. In de zomer van 2030 zal het WK namelijk worden georganiseerd door Marokko, Spanje en Portugal. Tja, wat hoort er bij een WK? Precies, een heel mooi en groot nieuw stadion.

Andere stadions

Alhoewel wij ons nooit kunnen voorstellen dat we een bedrag van 456 miljoen euro op onze rekening hebben staan. Is dit nieuwe stadion toch niet het duurste stadion dat ter wereld gebouwd gaat worden. Als we namelijk het Wembley Stadium in London erbij halen. Dan zien we een stadion dat voor maar liefst 1,1 miljard euro is gebouwd! Wel is het voor Nederlandse begrippen een mega groot stadion, want er kunnen maar liefst 90.000 mensen in. Misschien krijg je er een beter beeld bij als je je bedenkt dat de Johan Cruijff ArenA plek heeft voor 55.885 mensen.

Reageer op artikel:
Grand Stade de Casablanca in Marokko wordt grootste stadion ter wereld
Sluiten