Na Bitcoin gaat ook de prijs van goud door het dak

Investeren in aandelen, crypto, dure horloges of toch in goud? Als je enigszins vermogen hebt lijkt een van deze opties vaak voor de hand liggend. Als je de laatste optie hebt gekozen, dan zit je er nu mooi warmpjes bij. De goudprijs is namelijk naar een bizarre hoogte gestegen: je betaalt nu 2200 dollar voor een Troy Ounce (31,1 gram).

Als je kijkt naar waardevaste investeringen kom je al snel terecht bij overheidsobligaties of goud. Toch komt het eerste vaker voor, omdat daarbij vaak een bepaald rendement gegarandeerd wordt. Goud is een gouden investering omdat de waarde ervan niet vaak fluctueert, tot nu.

Stijging

Waar de stijging van het edelmetaal vandaan komt is te verklaren aan de hand van de Amerikaanse bank. Omdat mensen verwachten dat de rente flink gaat dalen in Amerika, investeren meer mensen hun geld in goud. Dit komt omdat de Amerikaanse dollar hierdoor minder waard zou kunnen worden. Hierdoor is de handel in goud aantrekkelijker omdat dit op het moment goedkoper is voor handelaren die in andere valuta dan dollars betalen. De stijging is zo significant dat ten opzichte van het begin van 2024 de prijs van een Troy Ounce al met zo’n 200 dollar omhoog is gegaan. Dit soort stijgingen komen niet vaak voor op de goudmarkt.

Spanningen

Nog een reden dat de koers van goud zo is gestegen, is dat er al lange tijd internationale spanningen heersen in de wereld. Hierbij doelen we op de oorlog in Oekraïne en de strijd tussen Israël en Hamas. Mensen zoeken door deze internationale spanningen naar een weinig-fluctuerende investering, zoals goud.

Goud kopen

Nu horen we je denken: waar koop in godsnaam een paar gram van het prachtige edelmetaal? Dit kan in Nederland bij het Goudwisselkantoor of andere gecertificeerde dealers. Je kunt ook online goud kopen en dit in bewaring houden bij de verkoper, zodat je het thuis niet hoeft te bewaren. Wij gaan even inslaan, jij ook?

Reageer op artikel:
Na Bitcoin gaat ook de prijs van goud door het dak
Sluiten