Milo van Goldband over Rommel: “Je bent jezelf keihard aan het neuken”

Stel je voor, je houdt wel van een borreltje en af en toe iets sterkers. Ondertussen ben je de meeste gehypte act van het moment en álles wat je doet ligt onder een vergrootglas. Zou je juist met je verhaal naar buiten treden, of hou je het lekker voor jezelf? De mannen van Goldband brachten een nieuw drieluik uit genaamd ‘Rommel over hun relatie met…tja…rommel. 3voor12 ging in gesprek met Milo Driessen over zijn haat-liefde verhouding met verboden en onverboden middelen.

Allereerst moeten we echt even hebben over de video van Rommel. Hij duurt net wat minder dan tien minuutjes en kreeg de perfect passende titel: “Rommel: een korte film of lange clip”. Samen met een flinke delegatie aan talent maakte Sam de Jong nu al een van de clips van het jaar. Chapeau!

Milo Driessen

Milo zelf liet tweeënhalve maand alle drank en drugs voor wat het was, voor sommige mensen klinkt het misschien niet als veel, maar dat kan verdomd lastig zijn. In Goldbands nieuwste EP’tje is een duidelijk thema te bespeuren dat hier verder op inzoomt. Daarvoor hoeven we niet eens al te cryptisch te denken: “Ik word geleefd door de nacht, ik wil eruit maar ik zit te diep.” Dat het zo letterlijk is, maakt het alles behalve minder spannend om uit te brengen. Heel veel persoonlijker kun je het eigenlijk niet maken.

“Die zelfkastijding, dat zelfdestructieve, dat is ergens ook heel erg lekker.”

Verdoofd in de picture

We mogen wel aannemen dat Milo en zijn ex-stukadoorskompanen ervan houden zichzelf te verdoven. Ze vertelden 3voor12 hoe het is om ineens een BN’er te zijn terwijl ze gewend zijn anoniem naar de klote te gaan. “We zijn altijd al van het feesten en het verdoven geweest. Het enige verschil is dat het nu publiekelijk gebeurt. Niet dat ik elke dag drink, helemaal niet. Doordeweeks zit ik ook gewoon lekker met mijn theetje, ga ik voetballen en naar de sportschool en probeer ik gezond te leven. Maar als ik eenmaal begin, dan verlies ik vaak de controle. Maar één drankje drinken, daar zijn wij met z’n vieren niet zo goed in.”

Ergens in die draaikolk aan brakheid, doormoeten en drankjes zit ook waar Milo zo van geniet. “Die zelfkastijding, dat zelfdestructieve, dat is ergens ook heel erg lekker. Het moment dat je die keuze maakt en een grote vinger naar jezelf opsteekt, dat zit voor mijn gevoel ook heel erg in ‘Rommel’.

Samen met ‘Rommel’ kwam ook ‘Paniekaanval’ uit op de EP. Eigenlijk een logisch gevolg én vervolg. “Die paniekaanvallen zijn zo gek, je bent jezelf keihard aan het neuken. Er is niks aan de hand, je ligt gewoon in bed of bent ergens, en je denkt opeens dat je gek wordt, dat je in een psychose belandt. Dat denk ik uiteindelijk nu al acht jaar af en toe, en het is nog steeds niet gebeurd.” So far, so good.

Droogte

Tweeëneenhalve maand lang besloten Milo en zijn maten niks te drinken. Hoe gezond of minder verneukt je je ook voelt, het is geen garantie op een allround ‘chiller’ leven. “In periodes van droogte vóél ik alles heel erg. Nuchter komt alles heel hard binnen, alles zit gelijk in your face. Door drinken zit je toch vaker in het grijze gebied. De grootste kick en verslaving, dat is het moment dat je zo’n podium op loopt… En daarna dat podium weer af in totale extase? Dat is met niks te vergelijken. De realiteit is dat je dat gevoel net iets makkelijker opwekt als je een paar bakkies op hebt.”

Uiteraard had Milo nog veel meer te vertellen. Het hele interview met Milo lees je bij onze vrienden van 3voor12.

Reageer op artikel:
Milo van Goldband over Rommel: “Je bent jezelf keihard aan het neuken”
Sluiten