De 10 gruwelijkste goals van Zlatan Ibrahimovic

redactie 4 okt 2018 Entertainment

Zlatan Ibrahimovic maakte onlangs het 500ste doelpunt van zijn carrière en het was nogal een fraaie. Nu heeft de Zweedse legende natuurlijk een stuk meer doelpunten gemaakt waar je mond van openvalt. Karatetrappen, hakballetjes, scorpion kicks, kanonskogels van dertig meter afstand, volleys en omhalen. Ibra kan het allemaal en het is altijd weer een lust voor het oog.

Om de zelfbenoemde God van het voetbal nog een keertje te eren, hebben we tien van de allermooiste doelpunten die hij in zijn indrukwekkende carrière heeft gemaakt. Van het moment dat hij doorbrak bij Ajax tot aan zijn schitterende 500ste, die hij wederom maakte zoals alleen Zlatan dat kan. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, kun je hem hier nog een keer checken.

Ajax

Gedurende zijn carrière heeft Ibrahimovic bij ontzettend veel verschillende clubs gespeeld. Maar het begon natuurlijk allemaal bij Ajax waar een jonge Zlatan zijn vaardigheden begon te ontwikkelen en zijn doorbraak wist te forceren. Hij won twee landstitels bij de Amsterdammers maar hij lag ook overhoop met Mido en ontwikkelde een reputatie als een speler met een behoorlijk temperament. Ondanks dat alles is deze geweldige goal na een even fantastische soloactie hetgeen waar de spits in Nederland altijd om herinnerd zal worden.

Inter Milan

Na vier succesvolle seizoenen bij Ajax stapte Ibra over naar Juventus waarna hij na het Calciopoli schandaal bij Inter Milan terecht kwam. Hier bleef de Zweed gelukkig met prachtige doelpunten strooien. Zoals deze tegen Atalanta en tegen Bologna.

PSG

Na seizoenen bij Barcelona en AC Milan kwam Zlatan in Frankrijk terecht, bij PSG. Bij de Franse topclub liet de spits zien dat hij nog lang niet over zijn piek heen was. Hij maakte voor Parijs maar liefst dertig doelpunten en wist met de club de eerste titel in negentien jaar te winnen. Dit ging natuurlijk gepaard met de nodige wereldgoals en technische hoogstandjes. Dit vonden wij de drie mooiste:

Manchester United

Na zijn transfer naar Manchester United hielp hij de Engelsen met het winnen van de UEFA Europa League. Helaas raakte hij daarna ernstig geblesseerd en kon nauwelijks speelminuten maken. Gelukkig wist hij nog wel deze prachtgoal te maken.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3c7Ir6o5XsM” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

 

Zweedse Elftal

Ook bij Zweden maakte Ibrahimovic indruk. Wie herinnert zich deze geweldige omhaal van bijna 30 meter nog? Of deze gruwelijk mooie volley tegen Frankrijk?

LA Galaxy

Begin dit jaar maakte Ibrahimovic op 36-jarige leeftijd zijn debuut in de MLS bij LA Galaxy. En Zlatan zou Zlatan niet zijn als hij niet meteen zijn stempel op de competitie drukte. Zijn eerste doelpunt voor de club uit Los Angeles was meteen een van de mooiste doelpunten uit zijn carrière.

Zlatan blijft een geweldige baas zowel op het veld als daarbuiten. Laten we hopen dat we nog een tijdje van de Zweedse superster kunnen blijven genieten. Check op Resport.nl andere brute Zlatan goals en het laatste sportnieuws.

Reageer op artikel:
De 10 gruwelijkste goals van Zlatan Ibrahimovic
Sluiten