Rondleiding door de bekendste distilleerderij van Schotland is een must voor de whisky-liefhebber

Redactie 29 Sep 2017 Entertainment

In het leven gaan er weinig zaken boven het drinken van een goede whisky. Als we het over goede whisky hebben, dan komen we al snel uit bij Glenfiddich, de meest bekende distilleerderij van Schotland. Glenfiddich is ’s werelds meest geliefde en onderscheiden Schotse single malt. Dankzij een virtuele rondleiding leer je nu alles over de eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky.

Nadat de tour eerder al schitterde in de theaters van Nederland en lovende kritieken kreeg, keert de Virtuele Whiskyreis van Glenfiddich terug! Na de zomerstop wordt de tour aanstaande zaterdag (30 september) hervat in Delft, waarna hij tot 22 december nog in 14 theaters te zien zal zijn. Een avontuur waar elke whiskydrinker plezier aan gaat beleven.

Glenfiddich wordt al sinds 1887 in Dufftown in het hoge noorden van Schotland gemaakt. Het is een van de meest beroemde whisky’s ter wereld en staat al ruim 125 jaar aan de top in whiskyland. Het bijzondere aan Glenfiddich is dat het na al die jaren nog altijd een familiebedrijf is. Van generatie op generatie wordt de liefde en passie voor whisky overgedragen.

Tony van Rooijen, erkend whiskykenner en de ambassadeur van Glenfiddich, gaat je in het theater meenemen op whiskyreis. Aan de hand van fenomenale beelden en prachtige anekdotes ga je alles leren over de mooiste drank van onze aardbol. De verschillende smaken, kleuren en geuren, waarom Schotland de ultieme thuishaven is, alles komt voorbij. Na deze tour loop jij als volleerd whiskyexpert naar buiten. De tour trapt zaterdag af in Delft en eindigt op 22 december. Kaartjes kosten €22,50, inclusief een smakelijke whisky tasting box. De speeldata en steden kun je nu alvast checken op virtuelewhiskyreis.nl. Met welke vrienden moet jij deze experience beleven?

In samenwerking met Glenfiddich

Reageer op artikel:
Rondleiding door de bekendste distilleerderij van Schotland is een must voor de whisky-liefhebber
Sluiten