Glazen iglo’s in Lapland zijn de ultieme manier om het Noorderlicht te aanschouwen

Redactie 19 okt 2017 Entertainment

In de noordelijke puntjes van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland strekt Lapland zich als een deken over de Scandinavische landen en een stukje van land van Poetin uit. Het land van de Lappen is dus geen eigen staat. Wel heeft het volk meerdere eigen spreektalen. Het gebied dat thuis is aan rendieren, hondensledes en de kerstman, heeft de plek waar misschien wel het meest waanzinnige natuurverschijnsel ter wereld is te zien: het Noorderlicht.

Bij Levin Iglut Golden Crown zijn ze op een geweldig idee gekomen om op de beste manier van deze lichtshow van moeder natuur te genieten. Geïnspireerd door typische woning in de sneeuw, de iglo, is een klein dorpje van glazen iglo’s uit de sneeuw gestampt. Het familiebedrijf geeft gasten daarmee de kans om het beste van Lapland’s betoverende landschap te aanschouwen vanuit het conform van een luxe glazen huisje.

Startend met vier iglo’s is Levin Iglut nu uitgegroeid naar een park van 24 luxueuze iglo’s die beschikken overn high-level faciliteiten zoals glas dat niet beslaat, airco, een luxe keuken, wifi en elektronisch verstelbare bedden voor het ultieme comfortabele manier om naar het Noorderlicht te kijken.

Als je toch even buiten je glazen stulpje wilt kijken, biedt Levin Iglut een heuse on-site dinner aan bij Aurora Sky. Het restaurant met 80 zitplekken serveert de lokale keuken en traditionele Scandinavische culinariteit, inclusief rendier. Voor een nachtje in de glazen huisjes moet je wel even een diepe buidel hebben, de overnachtingen starten bij € 398,- per nacht. Maar daar krijg je dan ook een unieke ervaring voor die nergens anders ter wereld zijn gelijke zal vinden.

Foto’s: Levin Iglut Golden Crown

Insidehook

Reageer op artikel:
Glazen iglo’s in Lapland zijn de ultieme manier om het Noorderlicht te aanschouwen
Sluiten