Danièla Degraux laat zien tot de mooiste vrouwen van België te horen

sep 05 2017, 18:00 Girls
img 3679 kopie
Wij hebben de FHM500 als de bijbel van de mooiste vrouwen van ons land, maar soms balen we dat we niet ook de Belgische editie maken. Daar lopen ook een partijtje beeldschone vrouwen rond jongen. Daar valt je Vlaamse frietje spontaan van uit je puntzak. Wat dacht je van Gregory van der Wiels vriendinnetje Rose Bertram ? Of van Playboyfavoriet Marisa Papen ? Eentje die het podium wat ons betreft complementeert is Danièla Degraux . Fotograaf JP de Smedt vertrok met de Vlaamse beauty naar Lanzorote en zette haar voor FHM op de gevoelige plaat. Thanks JP, hier worden we hartstikke gelukkig van. Wij spraken Danièla Degraux over mannen, de mile high club en kitesurfen.
He Danièla! Hoe gaat het?
Goed dank u, enkel wat last van een verkoudheid die ik heb opgelopen in Amsterdam een paar dagen geleden.
Ik was er een nachtje blijven slapen en naar tentoonstelling van Banksy gegaan in het Moco. Dat was super.
Leuk. Zo goed kennen we je nog niet, kun je wat meer over jezelf vertellen?
Ik woon al heel mijn leven in Brussel, al heel mijn leven. Ik ben hier opgegroeid en woon er graag, hoewel ik soms overweeg om naar het centrum van Antwerpen te verhuizen. Het enige dat mij tegenhoud is dat de afstand tor mijn familie dan groter wordt, zij wonen ten zuiden van Brussel.
img 3679
Foto: JP DeSmedt
Wat een fantastische foto's. Hoe was de shoot op Lanzarote?
Het was heel leuk. Ik ken JP (de fotograaf) al een paar jaar dus de sfeer zat er goed in. We hebben samen al enkele shoots gedaan voor FHM Singapore, FHM Spanje dus ik wist dat wanneer we in Lanzarote een reeks gingen schieten dat het zeker mooi ging worden. De sfeer op lanzarote is totaal anders dan bijvoorbeeld Thailand, of Zanzibar. Het heeft meer iets mystieks. Een prachtig eiland en het strand waar we waren, playa Quemada, heeft zwart zand: een van de meest bijzondere stranden die ik ooit heb gezien. Het weer was helaas niet geweldig, zo moesten we tussen de regen onze kansen pakken en vaak schuilen, maar dat maakte het ook wel spannend.
Je bent één van de mooiste vrouwen van België. Word je vaak herkend op straat?
Het valt allemaal goed mee, vooral waar ik woon. Ik woon in Brussel, waar een groot deel Franstalig is. Franstaligen zullen mij nooit ergens van kennen. Ook in Vlaanderen valt het mee. Ik ben niet bekend, het gebeurt alleen wel eens vaker dat mensen zeggen dat 'ze me van ergens kennen'.
Wie is in jouw ogen de mooiste vrouw van België?
Stephanie Bertram Rose vind ik een prachtige vrouw! Wat een gezicht. Ze is speciaal, en vooral heel naturel. Ze lijkt down to earth.
Voor mij is een mooie vrouw een total package. Het gaat niet om enkel uiterlijk. Attitude en persoonlijkheid maken iemands schoonheid. Ik ben ook een grote fan van Pia Miller. She's got it all! Zij is een voorbeeld voor mij.
img 3681
Foto: JP DeSmedt
Niet onbelangrijk voor onze Nederlandse en Vlaamse lezers: heb je een vriendje?
Dan heb ik goed nieuws voor jullie.
Haha, mooi! Op wat voor type mannen val je?
Een man die recht in zijn schoenen staat is een must. Hij mag wat zelfzekerheid hebben, empathisch zijn, een goed voorbeeld zijn en oprecht. Maar er moet vooral een goede vibe zijn tussen ons. Als hij mij laat lachen is het al sowieso een grote plus. Ik moet mij goed voelen bij hem en achter hem willen staan.
Wie is je celebrity crush?
Ehm. Mijn crushes zijn niet zo bekend door het publiek. Maar let's say Leonardo DiCaprio dan. Hij heeft karakter en is tijdloos.
Hij gebruikt zijn bekendheid voor iets goed: milieukwesties aankaarten en is er zelf ook actief in. En ja, dat vind ik aantrekkelijk.
img 3676
Foto: JP DeSmedt
Wat is je favoriete plek in Nederland en waarom? Staat er binnenkort nog een bezoek aan ons land in de planning?
Amsterdam! Ik kom er vaak, was er een paar dagen geleden nog voor een nachtje. Het is twee uurtjes rijden van Brussel.
De sfeer die er hangt is chill. Ik voel mij er thuis, iedereen is er relaxed. Volgende week ga ik naar Zeeland om te kitesurfen. Misschien zie ik jullie daar?
Wij pakken gelijk ons wetsuit in. We lazen dat je ook stewardess bent. Ben je lid van de mile high club?
Ik ben nog steeds stewardess ja. Ik moet jullie alleen teleurstellen met die laatste vraag, haha.
Dan heb je vast ook een hoop van de wereld gezien. Waar zou jij ons mee naartoe op vakantie nemen?
Ik nodig jullie eerst uit bij mijn thuis, ik heb een gezellige tuin waar we even kunnen relaxen. Ik kook graag dus ik maak wel wat lekkers. Dan kunnen we op ons gemak onze reis kiezen, want dat wordt een moeilijke keuze.
img 3678
Foto: JP DeSmedt
We komen er NU aan. Waar mogen we je de volgende ochtend voor wakker maken?
Zelfgebakken wafels met choco, met een matcha latte erbij.
Als je de Nederlandse man vergelijkt met onze Belgische vrienden. Wat valt je dan op?
Nederlandse mannen zijn veel socialer. Ze zijn rechtuit en zeggen wat ze denken. Dat vind ik wel leuk. Daar kan ik wel mee omgaan.
Kun je nog wat leuks over jezelf vertellen?
Ik heb 11 jaar piano gespeeld. Ik heb een piano in mijn salon en speel nog geregeld. Verder ben ik half Mexicaans, aan mijn mamma's kant.
img 3682
Foto: JP DeSmedt
Wauw. Dat verklaart de exotische touch. Wat hoop je komende tijd te gaan doen?
Ik moet eerlijk toegeven dat mijn deelname in de TV-serie BikerBoys een van de beste ervaringen is die ik heb gehad. Als ik nog dergelijke kans krijg om in een serie of film mee te werken dan zal ik die grijpen. Ik krijg nu wel soms aanvragen, maar meestal geen jobs die opwegen tegen mijn huidige job.
Het is je gegund van harte Danièla. Hoe mee we van je kunnen zien hoe beter!
img 3677
Foto: JP DeSmedt
img 3675 1
Foto: JP DeSmedt
img 3680
Foto: JP DeSmedt 
Fotografie: JP DeSmedt - volg hem hier op Instagram of check zijn werk op jpdesmedt.com
Model: Danièla Degraux - volg haar hier o p Instagram
Delen met
Ook interessant