Gin Tonics blijken een prima medicijn tegen hooikoorts

Redactie 22 jun 2017 Entertainment

Ja ja, zie je je collega’s al zitten? Rode ogen, snotneus, chagrijnige muil. Hooikoortsers noemen wij ze en hoe vervelend zij het zelf vinden, zo kut is het ook voor de rest van het kantoor. Hooikoortsers laten namelijk niemand ontkomen aan de onregelmatig en vooral onverwachte spray van speeksel. Doen ze niet expres, maar er is een chillere manier om je dag te beginnen dat een begroeting van een centilitertje snot en speeksel.

Natuurlijk gaan wij niet zeiken zonder een oplossing aan te dragen. Het is fantastisch weer en iedereen boven de 18 kan niet wachten weg te gaan van werk om één reden, bier drinken en terrasjes onveilig maken. Wat is er nou lekkerder dan dat? Voor hooikoortsers ligt dat allemaal eventjes wat anders.

Bier maakt namelijk je allergie tegen pollen nog twee keer erger. Ja, heel erg klote, begrijpen we. Volgens Elle bevat de goudgele rakker (en andere drankjes) histamine, en dát, is nou precies het tegenovergestelde van jouw hooikoortstabletten. Goed om te weten.

Zoals Asthma UK zegt: “As well as ethanol (pure alcohol), alcoholic drinks contain a natural food chemical called histamine, which is found at particularly high levels in red wine and some beers.”

Eating GIF - Find & Share on GIPHY

Als je nu met een grijns zat en dacht: “Ha! Ik drink alleen witte wijn!”, dan hebben we een lekkere portie karma voor je. Witte wijn is namelijk net zo slecht.

Asthma UK:  “64 per cent of people with asthma say certain types of alcohol triggers their symptoms. Red wine is the main culprit, followed by white wine, beer and then cider.”

Fail GIF - Find & Share on GIPHY

Dus lijkt het ons handig voor de hooikoortsers om die drankjes een beetje te vermijden, doordeweeks tenminste. Neem een drankje met de minste histamine erin, een Gin & Tonic bijvoorbeeld, of Vodka. Moet met de Gin & Tonic trend van deze tijd toch geen probleem zijn? Anders zal een Vodka-Jus ook prima zijn werk doen als oprfrisser.

Dus hooikoortsers, de zomer is nog niet verpest. Vermijd gewoon een beetje de biertjes en doe hier en daar eens wat luxer. Bespaar je je collega’s ook een spray-tan met jou speekseltjes. Thanks!

Reageer op artikel:
Gin Tonics blijken een prima medicijn tegen hooikoorts
Sluiten