Gigantische wietkwekerij ontdekt in nucleaire bunker

Redactie 1 mrt 2017 Entertainment

Zo nu en dan wordt er in Nederland een wietkwekerij of drugslab opgerold door de politie, risico van het vak noemen we dat. Pas werd er bijvoorbeeld nog in de loods van een CDA-bestuurder een gigantisch xtc-lab ontdekt. Nu blijkt dat ze over de grens ook wel eens een bizarre drugsvondst doen.

In het Engelse Chillmark werd een van de grootste wietkwekerijen ooit ontdekt, dat was al nieuws op zich, maar de locatie was ook zeer bijzonder: een verlaten nucleaire bunker (!). De bunker was in de Koude Oorlog gebouwd om in het geval van een kernaanval overheidsfunctionarissen in veiligheid te brengen en stond bekend als ondoordringbaar.

Dat bleek echter niet het geval want een aantal criminelen wisten de deuren te openen en een kwekerij te starten. Daar was alle ruimte voor in het ondergrondse complex. Er waren zo’n twintig ruimtes van ieder 1300 m2 die waren vol gezet met de bekende plantjes. De agenten konden hun ogen niet geloven toen ze de grote van de kwekerij aanschouwden. Er werden miljoenen verdiend met de opbrengst van de plantjes.

De politie heeft 6 mannen uit het nabijgelegen Sommerset aangehouden. Drie van deze knullen stonden op het moment van de inval buiten en werden meteen gearresteerd. De andere drie waren net in de bunker waardoor de agenten moesten wachten totdat ze naar buiten kwamen, de politie kon namelijk met geen mogelijkheid naar binnen! De zware jongens hadden de bomvrije deuren gerepareerd.

Unilad

Reageer op artikel:
Gigantische wietkwekerij ontdekt in nucleaire bunker
Sluiten