George R.R. Martin verbergt zich in zijn hutje om het volgende Game of Thrones boek af te maken

redactie 20 nov 2018 Entertainment

‘Winter is coming’. Tenminste, zo voelt het vandaag in ieder geval wel. De koude rukwinden maken het er niet beter op. Gelukkig hebben we goed nieuws voor de Game of Thrones-fans. George R.R. Martin is eindelijk bezig om ‘The Winds of Winter’ af te maken. Dat werd zo onderhand ook weleens tijd zeg. 

Dat hij zijn deadline niet heeft gehaald, was  duidelijk. ‘The Winds of Winter’ had eind 2015 moeten verschijnen. Inmiddels zijn we al drie jaartjes verder. Gelukkig is er nu een lichtpuntje, want Martin is druk bezig met het voorlaatste boek van de epische serie.

Terug in de tijd

Het is ook niet zo gek dat het nog niet is verschenen. De bebaarde auteur is namelijk retedruk. Zo verschijnt over een paar dagen ‘Fire and Blood’. Dit boek speelt zich driehonderd jaar eerder af dan het verhaal dat wij kennen. Het verhaal gaat over Aegon Targaryen, zijn zussen-gemalinnen en hun drie draken. Het is de geschiedenis van het grote Huis Targaryen, opgeschreven door aartsmaester Gyldayn. Klinkt best vet toch?

Schuilplaats

Het zesde boek van ‘A Song of Ice and Fire’ komt dit jaar niet meer uit, dat werd al officieel bevestigd. Hij heeft zichzelf nu opgesloten in zijn hutje om het langverwachte boek af te maken. Dat gaf hij toe in een interview met Wall Street JournalHet gaat om een afgelegen schuilplaats in een berg, waarvan hij de locatie weigert te onthullen. Da’s op zich ook wel  begrijpelijk. Anders kan de beste man niet rustig werken.

De worsteling van George R.R. Martin

Eerder gaf hij een interview met The Guardian al aan dat ‘The Winds of Winter’ een behoorlijk worsteling is. Hij spreekt over een dozijn boeken in elkaar. Door de meerdere verhaallijnen is het inderdaad geen makkelijke taak. De scenarioschrijvers hadden de boel al overgenomen. “Ik weet dat er veel mensen zijn die erg boos op me zijn dat ‘The Winds of Winter’ nog niet is voltooid en daar ben ik zelf ook boos over. Ik wou dat ik het vier jaar geleden had voltooid,” zei hij in een interview met Entertainment Weekly.

Laatste seizoen

Het laatste seizoen van Game of Thrones zal in april verschijnen. Wanneer het boek daadwerkelijk zal verschijnen is nog niet bekend. Daarna moet er volgens bronnen nog een boek verschijnen:  A Dream of Spring. Dat zou het allerlaatste boek zijn van ‘The Song of Ice and Fire’.

Reageer op artikel:
George R.R. Martin verbergt zich in zijn hutje om het volgende Game of Thrones boek af te maken
Sluiten