General Motors presenteert echte file-killers: ARIV E-bikes

redactie 26 Jun 2019 Entertainment

Nederland is fietsland bij uitstek en General Motors speelt hier goed op in. Ze hebben gewerkt aan een stoere e-bike die makkelijk te gebruiken is. Het flitsende design van deze e-bike zorgt ervoor dat je in stijl door de stad flaneert. E-bikes voor oude mensen? Echt niet. Deze e-bike werkt als een file-killer en is mega handig voor woon-werkfietsers.

ARIV

General Motors heeft de naam ARIV aan de e-bikes gegeven. Onder deze naam vallen de ‘Meld’ en de ‘Merge’. Deze laatste is een vouw e-bike. De elektrische bikes zijn ontworpen in de VS en Canada en gemaakt in Vietnam. De tweewielers worden als eerst gelanceerd in Nederland, België en Duitsland. De compacte bikes hebben een opvallend strak design en kunnen tot aan 25 km per uur. Dat lijkt normaal, maar General Motors geeft aan een super sterke motor te hebben. Namelijk een 250 Watt middenmotor met een piekvermogen van 635 Watt en een koppel (trekkracht) van 75Nm. Met een volle batterij kan je 64 kilometer rijden.

Handigheidjes

Naast dat de e-bike er mega stoer uit ziet door zijn zwarte design, zijn er nog meer pluspunten. De bikes hebben vier ondersteuningsniveaus. Hierdoor kun je zelf makkelijk instellen hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Handig als je bijvoorbeeld zonder té veel zweten op je werk wilt komen of juist sportief wilt zijn en beweging nodig hebt. Daarnaast is er ook een ‘walking mode’. Dit maakt het makkelijk om snel over het station te lopen als je bijvoorbeeld de trein moet halen.

De e-bikes zijn via bluetooth verbonden met een ARIV-app die de batterijduur, snelheid en ondersteuningsniveau laat zien. Naast de standaardfuncties van de App worden er ook nieuwe features ontwikkelt. De ‘No Sweat Mode’ is hier een van. Deze modus houdt via algoritme bij wanneer je begint te zweten. De ‘No Sweat Mode’, de naam verklapt het al, zorgt ervoor dat je zonder nat shirt aankomt op bestemming. Ideaal toch?

Als je denkt dat we alles gehad hebben, think again. De pluspunten blijven komen, want op de ARIV Meld en Merge vind je ook nog eens een Quad lock. Met deze lock kun je je telefoon onderweg opladen en zet je de navigatie eenvoudig aan. Mega handig als je geen tijd hebt om je telefoon op te laden tijdens werk. Dankzij de Quad lock kun je ook nog eens de navigatie gebruiken zonder dat je de telefoon in je hand hoeft te hebben. Dat scheelt weer boetes!

Hebben

Is deze toffe tweewieler ideaal voor jou? Bestel ‘m dan hier. De fiets is trouwens ook ideaal voor business trips, want je mag de bike gewoon meenemen in het vliegtuig!

Bekijk hieronder de foto’s voor een indruk.

General Motors ARIV e-bike
Beeld: ARIV
Reageer op artikel:
General Motors presenteert echte file-killers: ARIV E-bikes
Sluiten