Dit is de gemiddelde penislengte (volgens de wetenschap)

Meten is weten en daarom is de gemiddelde penislengte voor veel mannen belangrijk. Het bepaalt of je tevreden of ontevreden mag zijn over je jongeheer. Gelukkig zijn wetenschappers druk bezig geweest om dit uit te zoeken. 

Veel mannen zijn onzeker over de lengte van hun penis, zo gelooft maar liefst 45% van alle mannen dat zij kleiner dan gemiddeld zijn. Toch is dit niet altijd terecht. Uit een wereldwijd onderzoek in het British Journal of Urology International dat data verzamelde uit 17 academische papers onder 15.521 mannen blijkt namelijk dat de gemiddelde lengte ligt op 9,16 centimeter in slappe toestand en 13,12 centimeter in erectie.

In een onderzoek van From Mars is gekeken naar welke landen het hoogste gemiddelde hebben en welke landen het laagst scoren. Hieronder zie je van beide groepen de top 3:

De grootste

1. Ecuador — 17.61 centimeter
2. Cameroon — 16.67 centimeter
3. Bolivia — 16.51 centimeter

De kleinste

1. Cambodja — 10,04 centimeter
2. Myanmar — 10,70 centimeter
3. Taiwan — 10,78 centimeter

Overigens ligt de gemiddelde lengte van de penis volgens dit onderzoek iets hoger (14,10 centimeter) dan het gemiddelde van meerdere onderzoeken (13,12 centimeter)

Nederland staat in de top 10

Bovendien hoeven we ons als Nederlanders nergens voor te schamen want we scoren ontzettend hoog met onze gemiddelde lengte. Zo staan we op een gedeelde zevende plek samen met Gambia en Cuba. Bovendien hebben Nederlanders ook nog de grootste penissen van Europa. Hieronder zie je de volledige lijst:

Reageer op artikel:
Dit is de gemiddelde penislengte (volgens de wetenschap)
Sluiten