Met deze tour kom je langs alle filmlocaties van Game of Thrones

Redactie 7 jun 2018 Entertainment

Soms willen we leven in de wondere wereld van Game of Thrones. Chillen met Tyrion Lannister of van de The Wall pissen met Jon Snow. Het blijft een geniaal universum en de meeste filmlocaties zijn ook prachtig. Je kunt nu eindelijk met deze tour alle plekjes af waar de serie is geschoten.

Van Kingslanding tot behind The Wall. Je kunt het allemaal zien. Het bedrijf Mansfield Global heeft vier verschillende Game of Thrones reizen in elkaar gezet die je allemaal af kunt gaan. Ze bieden je de landen IJsland, Kroatië, Spanje en Ierland aan. Wij kunnen niet kiezen welke we zouden doen als we het geld hadden. Daarom speciaal voor jou hebben wij ze even allemaal op een rijtje gezet, zodat je beter een keuze kunt maken.

Kroatië

De hoofdstad van Game of Thrones, het land van Cersei en steegjes vol hoeren. Je krijgt de echte setting natuurlijk niet inbegrepen, maar een bezoekje aan Kingslanding slaat niemand toch over? Daarnaast krijg je ook de tuinen van Kings Landing te zien, Mereen, locatie van de Purple Wedding, House of the Undying, Braavos en andere prachtige plekjes in Kroatië.

Game of Thrones

IJsland

Ga je voor IJsland, dan weet je dat je een hele andere reis gaat beleven als die hierboven. Het zal ten eerste een stuk kouder worden. We hopen dat je hier een beetje tegen kunt, want warm ga je het in ieder geval niet krijgen. Wel prachtige natuur en dat zijn we gewend van IJsland. De volgende plekjes kom je tegen: de plek waar de eerste White Walker werd gemaakt, de weg naar House Arryn, de grot waar Jon Snow een pretje beleefde, gebied waar de kampen waren van de Wildlings en natuurlijk de White Walker scènes.

Game of Thrones

Spanje

We gaan weer over op een zonnigere temperatuur. Dit maal komen we ook op een aantal locaties waar hele grote scènes zijn geschoten. Zo kom je in het natuurgebied waar Dany, Jamie Lannister aanviel met haar draken, de vele trappen beklimmen van Dragonstone, Braavos, de plek waar Jon Snow de White Walker aan Cersei liet zien, het gebouw wat nogal kapoet ging door Cersei & Wildfire, het land van Prince Oberyn en The Pits waar Khaleesi vocht met haar draak.

Game of Thrones

Ierland

We gaan hier op bezoek bij de locatie waar de Starks hun Direwolves vonden, de Kingsroad, Winterfell-Harrenhal-Moat Cailin of de Dothraki Sea: op een plek al deze scènes geschoten. De plek waar onze Carice van Houten de mensen offerde voor de Lord of Light, op de plek staan waar Bran ooit leerde pijl en boogschieten (je mag ook meedoen),  alle kastelen van The Night’s Watch, The Iron Islands en nog vele andere mooie plekkies.

Game of Thrones

Denk je nu: Potverdorie, daar wil ik heen met wat maten, logisch. Boek hier je reis en als je gaat, laat het ons even horen.

Reageer op artikel:
Met deze tour kom je langs alle filmlocaties van Game of Thrones
Sluiten