Gambiaanse nationale elftal ontsnapt aan verschrikkelijke vliegtuigramp

Angstige momenten in Gambia: de nationale voetbalploeg ontsnapte ternauwernood aan een vliegtuigramp op weg naar de Afrika Cup in Ivoorkust. Een kritisch zuurstofprobleem dwong het vliegtuig na slechts twintig minuten om te keren. Sommige passagiers vielen binnen enkele minuten in slaap door het gebrek aan zuurstof.

De Belgische bondscoach Tom Saintfliet deelde zijn schokkende ervaring: “We hadden allemaal dood kunnen zijn. Ik had korte dromen over hoe mijn leven eindigde. Na negen minuten keerde de piloot om vanwege het ontbreken van zuurstof. Het was bijna een tragedie.” Gelukkig lijkt iedereen fysiek ongedeerd, maar de schrik zit er diep in.

Enorm geschrokken

Op sociale media delen spelers, waaronder Saidy Jonko, hun verhalen over deze angstaanjagende episode. Jonko’s ervaring is te lezen in onderstaande Instagram-post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Saidy Janko (@saidyjanko22)

Afrika Cup

De Afrika Cup gaat zaterdag van start in Ivoorkust en deze week was het al behoorlijk hectisch rondom het Gambiaanse team. De spelers wachten nog steeds op hun kwalificatiepremies, waarop er zelfs werd gedreigd met een Afrika Cup-boycot. Toen er beloftes waren gemaakt over de betaling besloot het team op woensdag om toch maar richting Ivoorkust te gaan, dat liep dus niet goed af.

Gambia

Wanneer alles goed verloopt vertrekken de Gambianen vandaag alsnog richting Ivoorkust. Bondscoach Saintflet moet in ieder geval nog even tot bedaren komen. “We hebben absoluut geen intentie meer om met zo’n vliegtuig te reizen. Het leek bijna alsof ze het kleinst mogelijke toestel met propellers voor vijftig personen hadden uitgekozen. Als je kijkt naar het vliegtuig dat Ghana gebruikt en dan naar het onze… Alsof het enige criterium was dat het überhaupt kon vliegen. Donderdag is onze deadline, anders worden we uitgesloten van de Afrika Cup. Er zijn grenzen: ik ben bereid om alles te geven op het voetbalveld, maar ik ben niet bereid om mijn leven op het spel te zetten buiten het veld voor mijn baan.”

Reageer op artikel:
Gambiaanse nationale elftal ontsnapt aan verschrikkelijke vliegtuigramp
Sluiten