Samsung Galaxy Fold is toch wat gevoeliger dan gedacht

De aankondiging van de opvouwbare smartphones van Samsung maakte ons erg enthousiast.  Het mobieltje met buigbaar scherm was net die vernieuwing waar we op zaten te wachten als tech- en gadgetliefhebbers. De testexemplaren waren alleen niet zo bestendig tegen het vouwen als Samsung dacht. Zo hebben verschillende reviewers hun defecte Fold gedeeld op Social Media. Oepsie.

De Samsung Galaxy Fold komt officieel pas 26 april op de markt. Natuurlijk zijn er van die vroege vogels bij die voor social media of magazines een vervroegd exemplaar mogen ontvangen. Zo kunnen zij tijdig een review schrijven over de flexibele phone van bijna tweeduizend dollar. Sommige gebruikers ondervonden alleen na een redelijk korte tijd al enkele foutjes in het scherm. Wat is er nu aan de hand dan?

Toch niet zo foldable?

Nou, er zit een speciale folie over het scherm heen. In eerste instantie zou je denken dat het een beschermlaagje is die je er zo af kunt rukken. Neen, dat mag dus niet. Dit laagje is ter bescherming van het buigmechanisme. Je hoeft dus ook geen speciale folie te kopen voor het beschermen van je nieuwe speeltje. Op social media verschijnen verschillende beelden van reviewers die de folie in één rits eraf janken waardoor het scherm beschadigt. Zie enkele voorbeelden hieronder. Het zou toch niet zo makkelijk moeten zijn om je nieuwe apparaatje van twee doezoe in een dag aan gort te helpen, of wel?

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

https://twitter.com/backlon/status/1118573836226658304

 

Reden tot paniek?

In principe is dit een probleem dat we al heel lang niet meer hebben gezien. De technologie van tegenwoordig heeft vrijwel geen dooie pixels in het scherm, batterijen die exploderen of technische specificaties die onbetrouwbaar blijken. De Galaxy Fold is echter nieuwe technologie. Dit soort kinderziektes moeten eruit gehaald worden. Samsung had in ieder geval even mogen melden dat de folie niet er af gehaald moet worden. Betekenen deze berichten dat ze allemaal kapot zullen gaan? Niet direct. Want zoals men weet, is de media dol op dingen die fout- of kapotgaan. Het betekent niet meteen dat de meerderheid van de Samsung Galaxy Fold’s kapot zal gaan na twee weken gebruiken. 26 april zal de Galaxy Fold in de schappen liggen. Durf jij ‘m nog te halen?

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold is toch wat gevoeliger dan gedacht
Sluiten