G-Shock dropt zieke limited edition gebaseerd op de Samurai

Mocht je nog in de markt zijn voor een nieuw horloge, moet je nu even goed opletten. Onze vrienden van Casio hebben de koppen weer bij elkaar gebracht en een wel heel zieke G-Shock uitgebracht. Dit keer volledig in stijl van de Japanse Samurai.

Een plaatje hoor, die nieuwe G-Shock. Deze limited edition is gebaseerd op de elegantie en kracht van de Samurai. Hoewel je meerdere varianten hebt van de MRG serie, is dit toch wel onze favoriet hoor. Die gegraveerde details en robijnen op de kast maakt dit wel een echte must-have. Maak kennis met de MRG-B2000SG-1A.

G-Shock MRG-B2000SG-1A

Ja dat is een hele mond vol, maar dat verdient dit pareltje misschien ook wel. Voor deze release heeft de Japanse horlogeboer een heuse Gai Kabuto helm gemaakt, een samurai helm van de hoogste kwaliteit die speciaal voor dit horloge in het leven is geroepen. Die helm is dan weer als inspiratie gebruikt voor dit horloge.

Op de helm staan allemaal details die je ook terug kan vinden op het uurwerk. Op de behuizing staat onder andere een tijger gegraveerd, wat in de oosterse cultuur bekend staat als een symbool van kracht. Ook heeft metaalsmid Kobayashi Masao zijn zegje over het uurwerk mogen doen, hij heeft namelijk naast het tijgersymbool in de behuizing een steenachtig reliëf gebeiteld wat een unieke uitstraling geeft aan het horloge.

Foto: Casio

De behuizing zelf is overigens van titanium, een oersterk metaal. Mocht je het horloge onbedoeld weer ergens tegenaan stoten, of tijdens ‘m tijdens een wilde avond vergeten zijn af te doen, hoef je niet bang te zijn dat je de volgende dag weer een retourtje horlogemaker moet maken. Het glas over het uurwerk is niet kapot te krijgen en over de schroefkoppen hebben ze voor de extra shine nog even wat robijnen toegevoegd. Ziet er gelikt uit hoor.

Foto: Casio

Voor het witte bandje is er gebruik gemaakt van de Odoshi ito techniek. Mocht je net als ons niet weten wat dat is, we hebben het voor je gegoogled. Odoshi ito is een bindtechniek wat gebruikt wordt in het pantser van een Samurai. Ben je net als ons, en weet je witte spullen na de eerste seconde alweer vies te maken, het bandje is van fluor-rubber wat naast erg flexibel ook nog eens vlek bestendig zou moeten zijn. Handig!

Prijs

Over de prijs van dit horloge is helaas nog niets bekend, maar gezien de te gekke features van dit horloge zal dit helaas geen koopje zijn. Wanneer je echt interesse hebt, moet je wanneer hij uitkomt in november snel wezen ook. Er zijn wereldwijd maar 700 exemplaren beschikbaar van dit Japanse kunstwerk. Op de website van ome Casio vind je meer informatie. Wil je voordat je ‘m gaat kopen, even in de stemming komen? Beelden van het uurwerk vind je hieronder!

Reageer op artikel:
G-Shock dropt zieke limited edition gebaseerd op de Samurai
Sluiten